Ga terug
+ servings
Gefrituurde Kip Rijst

Gefrituurde Kip Rijst

Geniet van onze heerlijke Gefrituurde Kip Rijst met Sojasaus. Een simpel en snel recept voor elke dag. Vol met smaak en gezonde ingrediënten. Perfect om restjes op te ruimen. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan of wok
  • Houten spatel
  • Snijplank en messen
  • Kom voor de ingrediënten
  • Schaar voor bosuitjes

Ingrediënten

  • 500 g Kipfilet, in blokjes
  • 4 koppen Gekookte (koude) rijst liefst basmati of jasmijn
  • 2 el Olijfolie of sesamolie
  • 1 stuk Ui, fijngehakt
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • 2 wortelen Wortelen, geraspt of in kleine stukjes
  • 1 kop Sperziebonen of doperwten
  • 3 stuks Eieren
  • 1/4 kop Sojasaus
  • 2 el Worcestershire saus (optioneel)
  • naar smaak Zout en peper
  • naar smaak Bosuitjes en sesamzaadjes voor garnering

Instructies

  • Verwarm de olie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
  • Voeg de kipblokjes toe en bak ze goudbruin, ongeveer 5-7 minuten.
  • Breng de kip op smaak met zout en peper en haal uit de pan.
  • In dezelfde pan, bak de ui, knoflook, wortelen en sperziebonen ongeveer 5 minuten.
  • Schuif de groenten aan de kant en breek de eieren in het midden van de pan; roer tot ze net gestold zijn en meng met de groenten.
  • Voeg de koude rijst en gebakken kip terug toe aan de pan; roer goed door.
  • Giet de sojasaus en eventueel de Worcestershire saus erover en laat nog 2-3 minuten op laag vuur staan.
  • Garneer met bosuitjes en sesamzaadjes voordat je serveert.

Notities

Laat de gekookte rijst altijd volledig afkoelen voordat je hem gebruikt om plakken te voorkomen. Voor een gezonder alternatief kun je de rijst vervangen door quinoa of bloemkoolrijst. Bewaar overgebleven Gefrituurde Kip Rijst in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 3 dagen of vries het in voor tot 3 maanden opslag. Experimenteer met verschillende groenten voor variatie en pas de hoeveelheid sojasaus aan naar jouw smaak.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 30g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!