Ga terug
+ servings
Garnituur met Garnalen

Garnituur met Garnalen

Ontdek waarom deze Garnituur met Garnalen en Mozzarella een must-try is. Simpel te maken én vol smaak perfect voor elk diner of feestje. Probeer het nu.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $15

Equipment

  • Tartelettevormen
  • Deegroller
  • Vork
  • Kom voor het mengsel
  • Oven

Ingrediënten

  • 1 stuk Pâte brisée (bladerdeeg)
  • 16 stuks Garnalen, gepeld
  • 1 bal Mozzarella
  • 2 stuks Eieren
  • 10 cl Vloeibare room
  • 1 el Melk
  • 1 el Herbes de Provence
  • enkele blaadjes Verse basilicum
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd er vier cirkels uit voor de tartelettevormpjes.
  • Druk de cirkels in de vormen en prik de bodem overal door met een vork.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes en verdeel deze over de bodems.
  • Leg vier garnalen op elke tartelette en voeg zout en peper toe.
  • Klop de eieren met de room, melk, herbes de Provence, zout en peper in een kom.
  • Giet het mengsel langzaam over de garnalen en mozzarella, maar laat de bovenkant van de garnalen vrij.
  • Bak de tartelettes in de oven gedurende 20 tot 25 minuten tot de bovenkant lichtbruin is en de vulling gestold.
  • Laat de tartelettes even afkoelen voordat je ze serveert.

Notities

Je kunt de garnalen marineren in citroensap en knoflook voor extra smaak. Deze tartelettes zijn heerlijk als voorgerecht of op een buffet. Bewaar eventuele leftovers in een luchtdichte doos in de koelkast en verwarm ze in de oven voor een knapperig resultaat.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 15g | Fat: 15g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 300mg | Potassium: 200mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 150mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!