Verwarm de olijfolie in een grote pan en bak de kip gedurende 5 tot 7 minuten aan elke kant tot goudbruin en gaar.
Haal de kip uit de pan en leg apart.
Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de gesneden champignons toe, bak tot ze bruin zijn.
Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
Giet de vloeibare room in de pan en laat zachtjes sudderen.
Voeg de Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden toe en roer tot de saus indikt.
Voeg de verse spinazie toe en laat 1 tot 2 minuten sudderen tot geslonken.
Leg de kip terug in de pan en bedek met de romige saus, laat nog 2 minuten sudderen.
Garneer met vers peterselie en serveer direct.
Notities
Voor een lichtere variant kan je de room vervangen door kokosmelk. Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast bewaard worden. Dit gerecht kan ook ingevroren worden in porties; let er wel op dat de spinazie iets zachter wordt na het ontdooien. Serveer met knapperig brood of pasta voor een compleet feestmaal.