Ontdek het heerlijke recept voor Courgette Kaas Scones. Simpel te maken, luchtig en vol smaak. Perfect voor brunch of borrelhapjes. Probeer ze vandaag!
80gGeraspte kaas (bijvoorbeeld emmentaler of cheddar)
enkeletakjesVerse ciboulette, fijngehakt
1eiEi
80-100mlMelk
extramlMelk voor het bestrijken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C (thermostaat 6-7) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was de courgette en rasp deze fijn, knijp hem daarna goed uit om overtollig vocht te verwijderen.
Meng de bloem, bakpoeder en zout in een grote kom.
Voeg de koude boterblokjes toe en wrijf deze door de bloem tot het mengsel op grove broodkruim lijkt.
Meng de uitgeperste courgette, geraspte kaas en ciboulette door het bloemmengsel.
Klop het ei los met 80 ml melk en giet dit over de droge ingrediënten, meng tot een deegbal ontstaan is.
Stort het deeg op een licht bebloemd werkvlak en kneed kort, druk het plat tot 2-2,5 cm dik.
Snijd de scones uit met een vorm of glas en leg ze op de bakplaat.
Bestrijk de bovenkant van de scones met wat melk en bak ze 15-20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
Notities
Zorg ervoor dat je de courgette heel goed uitknijpt om te voorkomen dat het deeg te nat wordt. Serveer de scones warm met een klontje boter voor de beste ervaring. Bewaar eventuele overgebleven scones in een luchtdichte container bij kamertemperatuur en verwarm ze opnieuw voor gebruik. Ze zijn ook heerlijk met chutney of een dipsaus!