Ga terug
+ servings
Citroen-Rhubarbertaart Glazuur

Citroen-Rhubarbertaart Glazuur

Ontdek de heerlijke combinatie van Citroen-Rhubarbertaart met Glazuur. Perfect voor elke gelegenheid en eenvoudig te maken. Bak nu deze frisse en zachte taart.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 280kcal
Cost: $10

Equipment

  • Cakevorm
  • Mengkom
  • Garde of mixer
  • Mes en snijplank
  • Bakpenseel voor het glazuur

Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 120 g Suiker
  • 2 stuks Eieren
  • 100 g Gesmolten boter
  • 125 g Yoghurt naturel
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 1 citroen Citroen (rasp en sap)
  • 150 g Verse rhubarbe in kleine stukjes
  • 1 snufje Zout
  • 100 g Poedersuiker
  • 2-3 el Citroensap
  • enkele plakjes Citroen (voor decoratie)
  • enkele stukjes Gepocheerde rhubarbe (optioneel)

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de rhubarbe en snijd de stelen in kleine stukjes, strooi er wat suiker overheen en laat 15 minuten uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Klop de eieren en suiker in een kom tot een luchtig mengsel, voeg de gesmolten boter, yoghurt, citroenrasp en -sap toe en meng goed.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en een snufje zout toe en roer tot een glad beslag.
  • Voeg de helft van de rhubarbe toe en spatel voorzichtig door het beslag.
  • Giet het beslag in een beboterde cakevorm en verdeel de resterende rhubarbe over de bovenkant.
  • Bak de cake 40 tot 45 minuten en controleer de gaarheid met een prikker.
  • Laat de cake afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
  • Meng de poedersuiker met citroensap tot een dik maar stromend glazuur en verdeel dit over de afgekoelde cake.
  • Versier met plakjes citroen en eventueel gepocheerde rhubarbe.

Notities

Voeg een beetje vanille-extract toe aan het beslag voor extra zoetheid en aroma. Bewaar de cake in een afgesloten doos op kamertemperatuur voor maximaal 3 dagen. Voor langere bewaring kun je de cake invriezen, wikkel hem in plasticfolie en leg in een vrieszak. Laat hem een dag voor gebruik langzaam ontdooien.

Nutrition

Calories: 280kcal | Carbohydrates: 43g | Protein: 4g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 18g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 2mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!