Ga terug
+ servings
churros recept

Churros

Ontdek het ultieme churros recept voor knapperige Spaanse lekkernijen met een zachte binnenkant. Eenvoudig te maken en perfect voor elk moment van de dag. Verwen jezelf en je gasten met deze zoete traktatie bestrooid met suiker en kaneel. Ideaal voor feestjes of als comfortfood-snack.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal

Equipment

  • Pan
  • Spuitzak met stermonding
  • Keukenpapier
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 250 g Bloem
  • 250 ml Water
  • 75 g Boter
  • 50 g Suiker
  • 1 snufje Zout
  • 2 stuks Eieren
  • 1 tl Kaneel

Instructies

  • Begin met het brengen van water, boter, suiker en een snufje zout aan de kook in een pan. Zodra het mengsel begint te borrelen, voeg je geleidelijk de bloem toe terwijl je blijft roeren. Het doel is om een glad balvormig deeg te krijgen dat zich losmaakt van de zijkanten van de pan.
  • Laat het hete deeg even afkoelen totdat het handwarm is. Breek vervolgens de eieren één voor één en meng ze goed door het deeg.
  • Verhit de olie in een diepe pan tot ongeveer 180°C. Spuit lange stroken deeg in de olie en laat ze goudbruin bakken. Bestrooi ze met een mengsel van suiker en kaneel zodra ze uit de olie komen.

Notities

Churros zijn een perfect voorbeeld van een veelzijdige en geliefde lekkernij. Probeer deze knapperige traktatie met verschillende dips en zie hoe ze je gasten zullen verrassen!

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 3g | Fat: 10g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 120mg | Potassium: 50mg | Sugar: 8g | Vitamin A: 5IU | Calcium: 15mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!