Ontdek het heerlijke Champignon Vol-au-Vent Recept dat elke dag feestelijk maakt. Simpel te bereiden met romige paddenstoelen en knapperig bladerdeeg. Probeer het vandaag!
4stuksCroûtes à vol-au-vent in pâte feuilletée, prêtes à cuire
1geel eiVoor de dorure
500gGemengde champignons
1Grote wortel, in kleine blokjes gesneden
2stuksSjalotten, fijngehakt
2teentjesKnoflook, fijngehakt
2elOlijfolie
30gZachte boter
2elBloem
400mlGroentebouillon of champignonbouillonGoed krachtig
1elTomatenpuree
1elSojasaus of tamari
1elBalsamicoazijn
1bladLaurierblad
enkeletakjesVerse tijm
naar smaakZeezout en versgemalen zwarte peper
enkeletakjesVers platte peterselie, fijngehakt
Instructies
Verwarm de oven voor volgens de instructies op de verpakking van de vol-au-vents, meestal rond de 200°C.
Klop het ei met een theelepel water los en vet de bovenkant van de vol-au-vents in.
Bak de vol-au-vents 15-20 minuten tot ze goudbruin zijn en laat ze rusten.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes of stukjes.
Verhit de olijfolie in een grote pan op hoog vuur en bak de champignons in porties tot ze goudbruin zijn.
Haal de champignons uit de pan en bak de wortel, sjalot en knoflook in de boter tot ze zacht zijn.
Strooi de bloem over de gebakken groenten en roer om een roux te maken.
Voeg tomatenpuree en sojasaus toe en blus met balsamicoazijn.
Giet langzaam de hete bouillon erbij terwijl je blijft roeren om klontjes te voorkomen.
Voeg laurierblad en tijm toe en laat de saus 10-15 minuten sudderen tot deze dikker wordt.
Verwijder het laurierblad en de tijm en serveer de champignonragoût in de vol-au-vents.
Bestrooi met verse peterselie en voeg extra saus toe rond de vol-au-vents bij het opdienen.
Notities
Voor een lactosevrije versie kun je de boter vervangen door plantaardige margarine. Experimenteren met verschillende soorten champignons versterkt de smaak. Je kunt deze vol-au-vents ook zonder eigeel bereiden door plantaardige melk voor de dorure te gebruiken. Bewaar restjes in een luchtdichte container en verwarm ze opnieuw in de oven voor extra crunch.