Ga terug
+ servings
Brioche Caramel Dip

Brioche Caramel Dip

Ontdek de magie van Brioche Caramel Dip met knapperige brioche-stokjes en decadente karamelsaus. Perfect voor elk feestelijke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $15

Equipment

  • Dikke steelpan
  • Anti-aanbakpan
  • Spatel of houten lepel
  • Diep bord
  • Zeef

Ingrediënten

  • 400 g Brioche gesneden in plakken
  • 2 stuks Eieren
  • 200 ml Volle melk
  • 40 g Poedersuiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 30 g Zachte boter voor de bereiding
  • 150 g Poedersuiker voor de karamelsaus
  • 150 ml Volle room minimaal 30% vet
  • 50 g Halvezout boter in stukjes
  • 1 snufje Fleur de sel optioneel

Instructies

  • Maak de karamelsaus door de poedersuiker in een dikke pan op middelhoog vuur te verwarmen tot het een amberkleurige kleur heeft. Voeg de warme room toe en roer met de halvezout boter tot een gladde saus.
  • Snijd de brioche in dikke plakken van ongeveer 2-3 cm en daarna in stokjes.
  • Klop de eieren los met melk, poedersuiker en vanille, en dompel de brioche-stokjes kort in het mengsel.
  • Bak de bâtonnets in een grote anti-aanbakpan met gesmolten boter 2 tot 3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  • Serveer de bâtonnets warm op een schaal met de karamelsaus ernaast.

Notities

Bewaar de bâtonnets en de saus apart om te voorkomen dat ze zompig worden. Verwarm de bâtonnets kort op voordat je ze serveert voor een knapperige textuur.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 15g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 150mg | Potassium: 160mg | Fiber: 1g | Sugar: 25g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 100mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!