Ontdek waarom Bietentaartjes met Geitenkaas een must-try zijn. Een kleurrijk, smaakvol gerecht dat perfect past bij elke gelegenheid. Probeer het vandaag!
75gKoud ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden
100gGekookte biet, tot een gladde puree gemalen
1snufjeZout
30gWalnotenpoeder (optioneel, voor textuur)
200gVerse geitenkaas
50gRoomkaas (zoals Philadelphia)
1/2snufjeZeste van een halve citroen
1snufjeZout
1snufjeVersgemalen zwarte peper
1groteRauwe biet, geschild
2eetlepelsExtra vierge olijfolie
2takjesVerse rozemarijn
1eetlepelVloeibare honing of ahornsiroop
1snufjeGedroogde kruiden zoals tijm, oregano of za'atar
1snufjeFleur de sel
Instructies
Meng de bloem, het zout en eventueel het walnotenpoeder in een grote kom.
Voeg de koude boter toe en kneed tot het lijkt op grof zand.
Voeg de bietpuree toe en meng snel tot een stevige bal; wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C; rol het deeg uit en snijd cirkels uit.
Prik gaatjes in de bodems, bedek met bakpapier en bakgewichten; bak 15 minuten blind, verwijder papier en bak nog 5-7 minuten.
Snijd de rauwe biet in dunne plakjes en meng met olijfolie, zout en peper; rooster tot ze zacht zijn.
Meng de geitenkaas, roomkaas en citroenschil; breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de geitenkaasvulling over de afgekoelde bodems, leg plakjes geroosterde biet erop, versier met rozemarijn en druppel er honing of olijfolie over.
Notities
Gebruik altijd koude boter voor het deeg om een luchtige textuur te behouden. Maak de bodems een dag van tevoren en bewaar ze in een luchtdichte container voor tijdsbesparing. Serveer de tartelettes op kamertemperatuur voor de beste smaakervaring. Je kunt de ingrediënten apart invriezen voor langere bewaring.