Ga terug
+ servings
Bietentaartjes met Geitenkaas

Bietentaartjes met Geitenkaas

Ontdek waarom Bietentaartjes met Geitenkaas een must-try zijn. Een kleurrijk, smaakvol gerecht dat perfect past bij elke gelegenheid. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 40 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 200kcal
Cost: $15

Equipment

  • Oven
  • Tartelettevormpjes (8-10 cm diameter)
  • Deegroller
  • Mixer of vork
  • Plasticfolie

Ingrediënten

  • 150 g Bloem
  • 75 g Koud ongezouten boter, in kleine stukjes gesneden
  • 100 g Gekookte biet, tot een gladde puree gemalen
  • 1 snufje Zout
  • 30 g Walnotenpoeder (optioneel, voor textuur)
  • 200 g Verse geitenkaas
  • 50 g Roomkaas (zoals Philadelphia)
  • 1/2 snufje Zeste van een halve citroen
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Versgemalen zwarte peper
  • 1 grote Rauwe biet, geschild
  • 2 eetlepels Extra vierge olijfolie
  • 2 takjes Verse rozemarijn
  • 1 eetlepel Vloeibare honing of ahornsiroop
  • 1 snufje Gedroogde kruiden zoals tijm, oregano of za'atar
  • 1 snufje Fleur de sel

Instructies

  • Meng de bloem, het zout en eventueel het walnotenpoeder in een grote kom.
  • Voeg de koude boter toe en kneed tot het lijkt op grof zand.
  • Voeg de bietpuree toe en meng snel tot een stevige bal; wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180°C; rol het deeg uit en snijd cirkels uit.
  • Prik gaatjes in de bodems, bedek met bakpapier en bakgewichten; bak 15 minuten blind, verwijder papier en bak nog 5-7 minuten.
  • Snijd de rauwe biet in dunne plakjes en meng met olijfolie, zout en peper; rooster tot ze zacht zijn.
  • Meng de geitenkaas, roomkaas en citroenschil; breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel de geitenkaasvulling over de afgekoelde bodems, leg plakjes geroosterde biet erop, versier met rozemarijn en druppel er honing of olijfolie over.

Notities

Gebruik altijd koude boter voor het deeg om een luchtige textuur te behouden. Maak de bodems een dag van tevoren en bewaar ze in een luchtdichte container voor tijdsbesparing. Serveer de tartelettes op kamertemperatuur voor de beste smaakervaring. Je kunt de ingrediënten apart invriezen voor langere bewaring.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 6g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 20mg | Sodium: 150mg | Potassium: 300mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 600IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 80mg | Iron: 1.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!