Ga terug
+ servings
beste stoofvlees recept

Beste stoofvlees recept

Ontdek het beste stoofvlees recept met makkelijke stappen en traditionele ingrediënten. Perfect voor een heerlijke maaltijd met troost op een bord. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $25

Equipment

  • Grote ovenschotel of braadpan
  • Houten lepel
  • Schaaar (voor kruiden)
  • Slowcooker (optioneel)
  • Oven

Ingrediënten

  • 1000 g Rundvlees (nek of schouder, in blokjes gesneden)
  • 2 grote Uien (fijngehakt)
  • 3 tenen Knoflook (gepeld en fijngehakt)
  • 400 ml Bruin bier (of tafelbier)
  • 2 el Stroop
  • 3 takjes Verse tijm

Instructies

  • Verwarm de boter of olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de vleesblokjes toe en bak ze aan alle kanten mooi bruin (ongeveer 8 minuten).
  • Haal het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak de uien glazig (ongeveer 5 minuten) en voeg daarna de knoflook toe (bak nog 1 minuut mee).
  • Voeg het bier, stroop, laurierbladen en tijm toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg het vlees terug in de pan en laat het mengsel 2 uur sudderen op laag vuur.

Notities

Snijd het vlees in gelijke stukken voor een gelijkmatige gaarheid. Probeer verschillende soorten bier om te zien welke je het beste bevalt. Laat het gerecht na het koken even rusten voordat je het serveert. Bij leftovers, bewaar het in een afgesloten container; het blijft tot 3 dagen goed in de koelkast. Vous kunt het ook invriezen.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 500mg | Potassium: 600mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 25mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!