Ontdek het beste stoofvlees recept met makkelijke stappen en traditionele ingrediënten. Perfect voor een heerlijke maaltijd met troost op een bord. Probeer het vandaag.
1000gRundvlees (nek of schouder, in blokjes gesneden)
2groteUien (fijngehakt)
3tenenKnoflook (gepeld en fijngehakt)
400mlBruin bier (of tafelbier)
2elStroop
3takjesVerse tijm
Instructies
Verwarm de boter of olie in een grote pan op middelhoog vuur.
Voeg de vleesblokjes toe en bak ze aan alle kanten mooi bruin (ongeveer 8 minuten).
Haal het vlees uit de pan en voeg de uien toe. Bak de uien glazig (ongeveer 5 minuten) en voeg daarna de knoflook toe (bak nog 1 minuut mee).
Voeg het bier, stroop, laurierbladen en tijm toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg het vlees terug in de pan en laat het mengsel 2 uur sudderen op laag vuur.
Notities
Snijd het vlees in gelijke stukken voor een gelijkmatige gaarheid. Probeer verschillende soorten bier om te zien welke je het beste bevalt. Laat het gerecht na het koken even rusten voordat je het serveert. Bij leftovers, bewaar het in een afgesloten container; het blijft tot 3 dagen goed in de koelkast. Vous kunt het ook invriezen.