Ga terug
+ servings
Aardappel Tomaat Mozzarella

Aardappel Tomaat Mozzarella

Geniet van de heerlijke combinatie van zachte aardappelen zoete tomaten en gesmolten mozzarella in dit eenvoudige Aardappel Tomaat Mozzarella gerecht perfect voor elke maaltijd.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 320kcal
Cost: $15

Equipment

  • Ovenschaal
  • Scherp mes of mandoline
  • Bakspatel
  • Meetlepel
  • Boter (voor invetten)

Ingrediënten

  • 1000 g Aardappelen (geschilde en in plakjes gesneden)
  • 300 g Cherrytomaten (gehalveerd)
  • 200 g Geraspte mozzarella
  • 250 ml Crème fraîche
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 el Herk de Provence

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje boter.
  • Begin met een laag aardappelen, gevolgd door de helft van de tomaten en knoflook.
  • Bestrooi met zout, peper en herk de Provence.
  • Herhaal het proces met de resterende ingrediënten, eindig met een laag mozzarella.
  • Giet de crème fraîche gelijkmatig over de bovenste laag.
  • Bak het gerecht in de oven voor 40 tot 45 minuten totdat de kaas goudbruin is.

Notities

Voor een extra crunch kun je wat paneermeel of verse kruiden over de mozzarella strooien voordat je het gerecht in de oven zet. Als je restjes hebt, bewaar deze in een luchtdichte container in de koelkast gedurende maximaal 3 dagen. Verwarm opnieuw in de oven voor een knapperig resultaat. Je kunt mozzarella vervangen door Goudse kaas of Parmezaan voor variatie.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 12g | Fat: 14g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 500mg | Potassium: 800mg | Fiber: 4g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 25mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!