Geniet van de heerlijke combinatie van zachte aardappelen zoete tomaten en gesmolten mozzarella in dit eenvoudige Aardappel Tomaat Mozzarella gerecht perfect voor elke maaltijd.
1000gAardappelen (geschilde en in plakjes gesneden)
300gCherrytomaten (gehalveerd)
200gGeraspte mozzarella
250mlCrème fraîche
2tenenKnoflook (fijngehakt)
1snufjeZout
1snufjePeper
1elHerk de Provence
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ovenschaal in met een beetje boter.
Begin met een laag aardappelen, gevolgd door de helft van de tomaten en knoflook.
Bestrooi met zout, peper en herk de Provence.
Herhaal het proces met de resterende ingrediënten, eindig met een laag mozzarella.
Giet de crème fraîche gelijkmatig over de bovenste laag.
Bak het gerecht in de oven voor 40 tot 45 minuten totdat de kaas goudbruin is.
Notities
Voor een extra crunch kun je wat paneermeel of verse kruiden over de mozzarella strooien voordat je het gerecht in de oven zet. Als je restjes hebt, bewaar deze in een luchtdichte container in de koelkast gedurende maximaal 3 dagen. Verwarm opnieuw in de oven voor een knapperig resultaat. Je kunt mozzarella vervangen door Goudse kaas of Parmezaan voor variatie.