Ga terug
+ servings
zwarte bonen recept

Zwarte bonen recept

Ontdek het ultieme zwarte bonen recept vol met smaak en gezonde voedingsstoffen. Simpel te maken en perfect voor elke maaltijd. Probeer het vandaag.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote braadpan
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Houten lepel
  • Maatbekers

Ingrediënten

  • 2 blikken Zwarte bonen (of 400 gram gedroogde bonen)
  • 1 stuk Rode ui
  • 2 tenen Knoflook
  • 1 stuk Rode paprika
  • 1 el Komijnpoeder
  • 1 tl Chilipoeder
  • 2 el Olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Verse koriander voor garnering

Instructies

  • Snijd de rode ui in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de rode paprika in kleine blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en bak de ui tot deze glazig wordt. Voeg de knoflook toe en bak nog 30 seconden.
  • Voeg de zwarte bonen, paprika, komijn en chilipoeder toe. Laat alles samen pruttelen op laag vuur. Roer af en toe en proef regelmatig.

Notities

Gebruik verse kruiden voor het beste resultaat. Laat de bonen niet te lang koken - ze mogen een beetje "beet" houden. Proef regelmatig en pas de kruiden aan naar smaak. Deze zwarte bonen blijven tot 3 dagen goed in de koelkast en kunnen ook worden ingevroren.

Nutrition

Calories: 220kcal | Carbohydrates: 36g | Protein: 12g | Fat: 6g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 350mg | Potassium: 550mg | Fiber: 10g | Sugar: 1g | Vitamin A: 4IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 6mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!