Kook de aardappelen in licht gezouten water gedurende 15-20 minuten tot ze zacht zijn.
Smelt de boter in een koekenpan en voeg de uiringen toe, bak ze tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg de suiker toe aan de uien en laat ze karamelliseren op laag vuur.
Verwarm de zuurkool in een andere pan met een beetje water op laag vuur.
Stamp de gekookte aardappelen fijn met de melk, meng de warme zuurkool erdoor.
Voeg de karamel-ui toe, roer alles door en breng op smaak met zout en peper.
Warm de rookworsten in de pan voordat je serveert.
Notities
Voor een vegetarische versie, vervang de rookworst door plantaardige worst. Bewaar restjes tot drie dagen in de koelkast in een luchtdichte container. Voeg een scheutje appelciderazijn toe voor een frisse kick. Gebruik verse zuurkool voor een intensere smaak en zorg ervoor dat je de uien niet te donker laat worden tijdens het karamelliseren.