Ga terug
–+ servings
Zuurkoolstamppot met karamel-ui en rookworst

Zuurkoolstamppot met karamel-ui en rookworst

Geniet van een traditionele Zuurkoolstamppot met karamel-ui en rookworst. Simpel te maken en vol met heerlijke smaken voor een gezellige avond thuis.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote steelpan
  • Koekenpan
  • Aardappelstamper
  • Houten lepel
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 500 g Aardappelen, geschild en in blokjes
  • 400 g Zuurkool, uitgelekt
  • 2 stuks Grote uien, in dunne ringen
  • 2 el Boter
  • 1 tl Suiker
  • 2 stuks Rookworsten
  • 100 ml Melk
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Kook de aardappelen in licht gezouten water gedurende 15-20 minuten tot ze zacht zijn.
  • Smelt de boter in een koekenpan en voeg de uiringen toe, bak ze tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de suiker toe aan de uien en laat ze karamelliseren op laag vuur.
  • Verwarm de zuurkool in een andere pan met een beetje water op laag vuur.
  • Stamp de gekookte aardappelen fijn met de melk, meng de warme zuurkool erdoor.
  • Voeg de karamel-ui toe, roer alles door en breng op smaak met zout en peper.
  • Warm de rookworsten in de pan voordat je serveert.

Notities

Voor een vegetarische versie, vervang de rookworst door plantaardige worst. Bewaar restjes tot drie dagen in de koelkast in een luchtdichte container. Voeg een scheutje appelciderazijn toe voor een frisse kick. Gebruik verse zuurkool voor een intensere smaak en zorg ervoor dat je de uien niet te donker laat worden tijdens het karamelliseren.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 62g | Protein: 15g | Fat: 15g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 800mg | Potassium: 950mg | Fiber: 7g | Sugar: 4g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 5mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!