Ontdek de magie van Zuurbraten Met Saus, een heerlijke Duitse klassieker met een zoetzure twist. Perfect voor feestelijke momenten en gemakkelijk te maken, krijg het recept nu.
Totale tijd: 3 dagendagen3 uuruur30 minutenminuten
Servings: 6personen
Calories: 450kcal
Cost: $30
Equipment
Grote pan
Ovenschaal
Braadpan
Keukenpapier
Houten lepel of spatel
Ingrediënten
1500gRundvlees (bijvoorbeeld biefstuk of schouder)
500mlRode wijnazijn
500mlWater
2stukMiddelgrote uien, in ringen gesneden
2stukWortelen, in plakjes
2stukBleekselderij, in stukken
10stuksZwarte peperkorrels
4stuksKruidnagels
2stukLaurierbladen
1elMosterdzaad
2elZout
2elBoter
2elBloem
500mlRunderbouillon
1elSuiker
2elRode wijnazijn (voor de saus)
Instructies
Combineer alle ingrediënten voor de marinade in een grote pan en breng aan de kook, laat afkoelen.
Leg het rundvlees in een bak en giet de afgekoelde marinade erover, dek af en zet in de koelkast.
Draai het vlees elke dag om gedurende drie dagen marineren.
Verwarm de oven voor op 180°C, dep het vlees droog en bak in boter tot het bruin is.
Plaats het vlees in een ovenschaal, voeg 250 ml van de marinade toe en bak 2-3 uur.
Maak de saus door boter te smelten in de braadpan, bloem toe te voegen en geleidelijk de runderbouillon toe te voegen.
Voeg suiker, rode wijnazijn, zout en peper toe en laat 10 minuten sudderen.
Notities
Dit gerecht kan tot 3 dagen van tevoren worden bereid en wordt alleen maar lekkerder naarmate het langer staat. Bewaar het in de koelkast in een luchtdichte container. Serveer met spätzle of aardappelpuree voor de perfecte combi.