Ga terug
+ servings
Zuurbraten Met Saus

Zuurbraten Met Saus

Ontdek de magie van Zuurbraten Met Saus, een heerlijke Duitse klassieker met een zoetzure twist. Perfect voor feestelijke momenten en gemakkelijk te maken, krijg het recept nu.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Marinadetijd: 3 dagen
Totale tijd: 3 dagen 3 uur 30 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 450kcal
Cost: $30

Equipment

  • Grote pan
  • Ovenschaal
  • Braadpan
  • Keukenpapier
  • Houten lepel of spatel

Ingrediënten

  • 1500 g Rundvlees (bijvoorbeeld biefstuk of schouder)
  • 500 ml Rode wijnazijn
  • 500 ml Water
  • 2 stuk Middelgrote uien, in ringen gesneden
  • 2 stuk Wortelen, in plakjes
  • 2 stuk Bleekselderij, in stukken
  • 10 stuks Zwarte peperkorrels
  • 4 stuks Kruidnagels
  • 2 stuk Laurierbladen
  • 1 el Mosterdzaad
  • 2 el Zout
  • 2 el Boter
  • 2 el Bloem
  • 500 ml Runderbouillon
  • 1 el Suiker
  • 2 el Rode wijnazijn (voor de saus)

Instructies

  • Combineer alle ingrediënten voor de marinade in een grote pan en breng aan de kook, laat afkoelen.
  • Leg het rundvlees in een bak en giet de afgekoelde marinade erover, dek af en zet in de koelkast.
  • Draai het vlees elke dag om gedurende drie dagen marineren.
  • Verwarm de oven voor op 180°C, dep het vlees droog en bak in boter tot het bruin is.
  • Plaats het vlees in een ovenschaal, voeg 250 ml van de marinade toe en bak 2-3 uur.
  • Maak de saus door boter te smelten in de braadpan, bloem toe te voegen en geleidelijk de runderbouillon toe te voegen.
  • Voeg suiker, rode wijnazijn, zout en peper toe en laat 10 minuten sudderen.

Notities

Dit gerecht kan tot 3 dagen van tevoren worden bereid en wordt alleen maar lekkerder naarmate het langer staat. Bewaar het in de koelkast in een luchtdichte container. Serveer met spätzle of aardappelpuree voor de perfecte combi.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 12g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 800mg | Potassium: 700mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 900IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!