Ontdek de warmte en smaak van Zoute Porridge Champignons. Perfect voor een stevig ontbijt of avondmaal met romige havermout en knapperige paddenstoelen. Makkelijk te maken en gezond!
200gChampignons (bijvoorbeeld champignons of shiitakes), in plakjes
2stuksEieren
2stuksJonge uien, in ringetjes
1scheutjeOlijfolie
1snufjeZout
1snufjePeper
1takje(s)Peterselie of koriander (optioneel)
1snufjeChilipeper of chili vlokken (optioneel)
Instructies
Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de plakjes champignons toe. Roerbak ze gedurende 7-8 minuten tot ze mooi bruin zijn en hun vocht hebben afgegeven. Breng op smaak met zout en peper.
Breng de havermout, melk en water aan de kook in een steelpan. Roer regelmatig en laat het mengsel 8-10 minuten sudderen tot een romige consistentie. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Bak de eieren in een beetje olie tot ze gaar zijn, maar zorg ervoor dat de dooier nog vloeibaar blijft.
Schep de porridge in kommen en verdeel de gebakken champignons erover. Leg een ei bovenop en strooi de jonge uien eroverheen. Garneer eventueel met verse kruiden en chilipeper.