Ga terug
–+ servings
Zoute Porridge Champignons

Zoute Porridge Champignons

Ontdek de warmte en smaak van Zoute Porridge Champignons. Perfect voor een stevig ontbijt of avondmaal met romige havermout en knapperige paddenstoelen. Makkelijk te maken en gezond!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 480kcal
Cost: $8

Equipment

  • Koekenpan
  • Steelpan
  • Houten lepel
  • Borden voor serveren

Ingrediënten

  • 100 g Havermout
  • 300 ml Melk of plantaardige drank
  • 200 ml Water
  • 200 g Champignons (bijvoorbeeld champignons of shiitakes), in plakjes
  • 2 stuks Eieren
  • 2 stuks Jonge uien, in ringetjes
  • 1 scheutje Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 takje(s) Peterselie of koriander (optioneel)
  • 1 snufje Chilipeper of chili vlokken (optioneel)

Instructies

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de plakjes champignons toe. Roerbak ze gedurende 7-8 minuten tot ze mooi bruin zijn en hun vocht hebben afgegeven. Breng op smaak met zout en peper.
  • Breng de havermout, melk en water aan de kook in een steelpan. Roer regelmatig en laat het mengsel 8-10 minuten sudderen tot een romige consistentie. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  • Bak de eieren in een beetje olie tot ze gaar zijn, maar zorg ervoor dat de dooier nog vloeibaar blijft.
  • Schep de porridge in kommen en verdeel de gebakken champignons erover. Leg een ei bovenop en strooi de jonge uien eroverheen. Garneer eventueel met verse kruiden en chilipeper.

Nutrition

Calories: 480kcal | Carbohydrates: 55g | Protein: 20g | Fat: 18g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 140mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 8g | Sugar: 5g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 15mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!