Ga terug
–+ servings
Zoute Boekweitwafels

Zoute Boekweitwafels

Proef deze heerlijke Zoute Boekweitwafels met spiegelei en frisse salade. Perfect en gezond brunchrecept stap voor stap uitgelegd.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10

Equipment

  • Wafelijzer
  • Grote mengkom
  • Soeplepel of ijslepel
  • Anti-aanbak koekenpan
  • Spatel

Ingrediënten

  • 250 g Boekweitmeel
  • 50 g Gesmolten boter (of olijfolie voor een vegan variant)
  • 400 ml Melk (halfvol of vol, naar keuze)
  • 2 stuks Grote eieren
  • 16 g Bakpoeder ongeveer 1 zakje
  • 1/2 theelepel Zout
  • 4 stuks Extreem verse eieren (voor het mooiste spiegelei)
  • 150 g Kerstomaatjes mix van rood en geel is leuk
  • 1/2 stuks Komkommer
  • 1 kleine Courgette
  • 1 handje Jonge sla, zoals rucola of spinazie
  • 1 handje Verse kruiden (bieslook en peterselie)
  • naar smaak Olijfolie, versgemalen peper en zeezout

Instructies

  • Zeef het boekweitmeel, bakpoeder en zout in een grote kom.
  • Maak een kuiltje in het midden, breek de eieren erin en voeg de gesmolten boter toe.
  • Roer het meelmengsel langzaam door en voeg beetje bij beetje de melk toe tot een glad beslag.
  • Laat het beslag minimaal 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Verhit het wafelijzer en vet het licht in met olie of boter.
  • Schep een hoeveelheid beslag in het midden van het hete ijzer en sluit het deksel.
  • Bak de wafels ongeveer 4 tot 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd ondertussen de courgette en komkommer in dunne plakjes en halveer de kerstomaatjes.
  • Meng alle groenten in een slakom met de jonge sla, fijngehakte kruiden, olijfolie, peper en zout.
  • Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de eieren tot het eiwit gestold is en de dooier nog zacht is.
  • Serveer de warme wafel met het spiegelei en een berg van de frisse salade.

Notities

Probeer de wafels zo vers mogelijk te serveren voor de beste smaak en textuur. Varieer met de groenten in de salade afhankelijk van het seizoen.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 12g | Fat: 15g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 185mg | Sodium: 420mg | Potassium: 300mg | Fiber: 6g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 80mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!