Zoute Boekweitwafels
Proef deze heerlijke Zoute Boekweitwafels met spiegelei en frisse salade. Perfect en gezond brunchrecept stap voor stap uitgelegd.
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 10 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10
Wafelijzer
Grote mengkom
Soeplepel of ijslepel
Anti-aanbak koekenpan
Spatel
- 250 g Boekweitmeel
- 50 g Gesmolten boter (of olijfolie voor een vegan variant)
- 400 ml Melk (halfvol of vol, naar keuze)
- 2 stuks Grote eieren
- 16 g Bakpoeder ongeveer 1 zakje
- 1/2 theelepel Zout
- 4 stuks Extreem verse eieren (voor het mooiste spiegelei)
- 150 g Kerstomaatjes mix van rood en geel is leuk
- 1/2 stuks Komkommer
- 1 kleine Courgette
- 1 handje Jonge sla, zoals rucola of spinazie
- 1 handje Verse kruiden (bieslook en peterselie)
- naar smaak Olijfolie, versgemalen peper en zeezout
Zeef het boekweitmeel, bakpoeder en zout in een grote kom.
Maak een kuiltje in het midden, breek de eieren erin en voeg de gesmolten boter toe.
Roer het meelmengsel langzaam door en voeg beetje bij beetje de melk toe tot een glad beslag.
Laat het beslag minimaal 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
Verhit het wafelijzer en vet het licht in met olie of boter.
Schep een hoeveelheid beslag in het midden van het hete ijzer en sluit het deksel.
Bak de wafels ongeveer 4 tot 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
Snijd ondertussen de courgette en komkommer in dunne plakjes en halveer de kerstomaatjes.
Meng alle groenten in een slakom met de jonge sla, fijngehakte kruiden, olijfolie, peper en zout.
Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en bak de eieren tot het eiwit gestold is en de dooier nog zacht is.
Serveer de warme wafel met het spiegelei en een berg van de frisse salade.
Probeer de wafels zo vers mogelijk te serveren voor de beste smaak en textuur. Varieer met de groenten in de salade afhankelijk van het seizoen.
Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 12g | Fat: 15g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 185mg | Sodium: 420mg | Potassium: 300mg | Fiber: 6g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 80mg | Iron: 2mg