Ga terug
+ servings
Zomer Cheesecake Aardbeien

Zomer Cheesecake Aardbeien

Geniet van onze Zomer Cheesecake Aardbeien zonder bakken. Perfect voor warme dagen met verse aardbeien en een romige vulling. Probeer het simpele recept nu!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 20 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 320kcal
Cost: $15

Equipment

  • Springvorm
  • Mixer of handmixer
  • Keukenmachine of vijzel
  • Grote kom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 250 g Speculoos of petit beurre koekjes
  • 100 g Gesmolten boter
  • 500 g Verse aardbeien
  • 400 g Roomkaas (Philadelphia type)
  • 250 g Mascarpone
  • 100 g Suiker
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 3 stuks Gelatinebladen
  • 2 g Agar-agar
  • 2 el Citroensap

Instructies

  • Vermaal de koekjes tot fijn zand en meng dit met de gesmolten boter.
  • Druk het mengsel stevig aan in je springvorm.
  • Klop de roomkaas, mascarpone, suiker en vanillesuiker tot een luchtige massa.
  • Voeg de opgeloste gelatine toe aan het citroensap.
  • Verdeel de vulling in twee delen.
  • Begin met een laag crème, voeg stukjes aardbei toe en bedek dit met de rest van de vulling.
  • Laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast rusten.
  • Bestrooi met poedersuiker en versier met extra aardbeien voor serveren.

Notities

Laat de cheesecake een nachtje rusten voor optimale smaak en textuur. Gebruik altijd kamertemperatuur roomkaas voor een soepelere vulling. Deze cheesecake blijft maximaal 2 dagen vers in de koelkast. Voor langere bewaring kun je het invriezen zonder de bovenste laag aardbeien.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 4g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 150mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 15g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 60mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!