Ontdek het heerlijke recept voor Zoete Varkensribben met een perfecte balans van zoet en zure smaken. Ideaal voor feestelijke maaltijden en eenvoudig te bereiden thuis. Probeer het vandaag.
Giet de ribben in een pan met koud water en voeg plakjes gember toe. Breng aan de kook en laat een paar minuten pruttelen.
Verhit de olie in een wok of grote pan en voeg de suiker toe. Roer constant totdat de suiker smelt en een gouden kleur krijgt.
Voeg de ribben toe aan de karamel en roer ze goed door elkaar zodat ze volledig bedekt zijn. Laat ze 2-3 minuten bruinen.
Voeg de gember, knoflook, bosui en steranijs toe. Roer alles goed door elkaar.
Giet de sojasauzen, azijn, Shaoxing-wijn en wat zout toe. Voeg genoeg water toe om de ribben te bedekken. Laat 30-40 minuten sudderen op laag vuur.
Voeg de blokjes paprika toe in de laatste paar minuten van het koken om hun crunch te behouden.
Notities
Gebruik honing in plaats van suiker voor een zachtere zoetheid. Vervang de ribben door kippenvleugels voor een lichtere versie. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen of vries ze in tot 3 maanden. Serveer met rijst en garneer met sesamzaadjes en bieslook voor een kleurrijk effect.