enkeleeetbare bloemen(bijvoorbeeld lavendel of viooltjes)
1snufjeChia- of papazaden (optioneel)
Instructies
Giet de farine op je werkblad en maak een kuil in het midden, voeg eieren, olijfolie en zout toe. Meng eerst met een vork en kneed daarna tot een elastische pâte.
Wikkel de pâte in plasticfolie en laat hem 30 minuten rusten in de koelkast.
Meng in een kom de ricotta met poedersuiker, citroenschil en vanille-extract tot een gladde vulling en bewaar in de koelkast.
Rol de pâte uit in twee gelijke delen, leg hoopjes vulling op één vel en bekleed met het tweede vel. Snijd de ravioles uit.
Kook de ravioles in gezouten water gedurende ongeveer 3 minuten en bak ze vervolgens kort in gesmolten boter.
Verwarm de room met suiker en vanillezaadjes zonder te koken en giet de crème rond de ravioles op het bord.
Notities
Voeg mascarpone toe in plaats van ricotta voor een rijkere smaak. Vervang de fruits des bois door mango of perzik voor een tropische twist. Eetbare bloemen of een laagje poedersuiker zijn perfect voor decoratie. Als je de ravioles van tevoren maakt, kun je ze invriezen. De vanillecrème kan een dag van tevoren worden gemaakt. Spoel de fruits des bois voor gebruik om ze vers te houden.