400gGepureerde zoete aardappel (gekookt en fijngeprakt)
3stuksEieren
120gBruine suiker
80gGesmolten boter
100gBloem
1zakjeBakpoeder
80gGehakte noten
1theelepelKaneel (optioneel)
1snufjeZout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een ronde cakevorm in.
Klop de eieren en bruine suiker in een ruime kom tot een luchtig mengsel.
Voeg de puree van zoete aardappel en gesmolten boter toe en meng goed.
Voeg bloem, bakpoeder, kaneel en zout toe en meng tot een homogene massa.
Vouw de gehakte noten door het beslag en giet het in de cakevorm.
Bak de cake 35 tot 40 minuten en controleer met een prikker op gaarheid.
Notities
Gebruik verse noten voor de beste smaak. Laat de cake volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt. Experimenteer met kruiden zoals kardemom of vanille voor extra diepgang. Deze cake blijft maximaal 3 dagen vers in een luchtdichte doos. Bewaar hem bij kamertemperatuur.