Ga terug
+ servings
zoete aardappel oven recept

Zoete Aardappel Oven Recept

Ontdek het lekkerste zoete aardappel oven recept met eenvoudige stappen en gezonde ingrediënten. Perfect voor elke maaltijd. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 140kcal
Cost: $5

Equipment

  • Schaar of mes om te schillen
  • Schaal voor marinade
  • Bakplaat en bakpapier
  • Oven
  • Ovenhandschoenen

Ingrediënten

  • 4 middelgrote Zoete aardappels
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Knoflookpoeder
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • optioneel Verse rozemarijn of tijm

Instructies

  • Was en schil de zoete aardappels en snijd ze in gelijke plakken of staven van ongeveer 1 cm dik.
  • Leg de gesneden stukken in een grote kom en besprenkel ze met olijfolie.
  • Voeg de paprikapoeder, knoflookpoeder, zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Leg de aardappels op een bakplaat bekleed met bakpapier, zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen.
  • Bak de aardappels ongeveer 25-30 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn, draai halverwege om.

Notities

Probeer diverse kruidencombinaties om je zoete aardappels nog interessanter te maken. Als je restjes hebt, bewaar ze in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen. Voor extra krokante aardappels, leg ze na het bakken kort onder de grill. Vergeet niet om ze in de gaten te houden!

Nutrition

Calories: 140kcal | Carbohydrates: 32g | Protein: 2g | Fat: 3g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 200mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 7g | Vitamin A: 184IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 4mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!