Ontdek de heerlijke Zoete Aardappel Casserole met guimauves en crumble een feestelijke klassieker die gemakkelijk te maken is en elke tafel verlicht met zijn zoete romige smaak ideaal voor een speciaal geval of feestelijk diner gemakkelijk te bereiden en altijd indrukwekkend voor gasten.
Pel en snijd de zoete aardappelen in grote stukken en kook ze 20 minuten in gezouten water tot ze zacht zijn; giet af en prak tot een gladde puree.
Voeg de gesmolten boter, bruine suiker, eieren, melk, vanille-extract, kaneel en een snufje zout toe aan de puree en roer goed door.
Giet het mengsel in een ingevette ovenschaal en verdeel gelijkmatig.
Combineer de bloem, bruine suiker en noten (indien gebruikt) in een kom; voeg de koude boter toe en kneed tot een korrelige textuur.
Verdeel de crumble gelijkmatig over de puree.
Bak de casserole 25-30 minuten in de oven; haal eruit, leg de guimauves erop en bak nog eens 5-8 minuten tot ze goudbruin zijn.
Notities
Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast, waar ze tot 3 dagen goed blijven. Verwarm opnieuw in de oven voor het beste resultaat. Voorbereiden kan, maar voeg de guimauves pas toe vlak voor het bakken. Een scheutje bourbon of rum in de puree kan een extra smaakdimensie toevoegen. Serveer de casserole warm en hou je zoete aardappelen goed gaar voor de beste textuur!