Ga terug
–+ servings
Ziti Ovenschotel Kaas

Ziti Ovenschotel Kaas

Ontdek het recept voor de heerlijke Ziti Ovenschotel Kaas met Italiaanse worst en drie soorten kaas. Perfect voor een gezellige maaltijd!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusten: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 550kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Pasteepot
  • Ovenschaal (33x23 cm)
  • Houten lepel
  • Mengkommen

Ingrediënten

  • 375 g Ziti of penne pasta
  • 450 g Italiaanse worst (varkens- of kalkoenvariant)
  • 1 eetlepel Gesneden knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1/2 theelepel Zout
  • 4 koppen Tomatensaus
  • 230 g Ricotta kaas
  • 1/2 kop Geraspte parmezaan
  • 2 koppen Geraspte mozzarella

Instructies

  • Bak de worst in een grote pan tot deze goudbruin is.
  • Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn.
  • Giet de tomatensaus erbij en laat pruttelen.
  • Kook de pasta al dente en meng met een beetje olie.
  • Mix de ricotta met parmezaan en eventueel een ei.
  • Stapelen de lagen: saus, pasta, en kaasmengsel, eindig met mozzarella.
  • Bedek met folie en bak in de oven.
  • Verwijder folie en gratineer tot goudbruin.

Notities

Maak de saus een dag van tevoren voor meer diepgang in smaak. Experimenteer met verschillende worstsoorten. Voeg verse basilicum toe voor een extra frisse noot. Rooster wat broodkruimels met knoflook voor extra crunch. Zorg ervoor dat je restjes goed bewaart in luchtdichte containers. Ze zijn een smaakvolle en gemakkelijke optie voor de volgende dag!

Nutrition

Calories: 550kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 30g | Fat: 20g | Saturated Fat: 10g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 8g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 600mg | Potassium: 300mg | Fiber: 4g | Sugar: 5g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 30mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!