Ontdek het heerlijke Zelfgemaakte Bulgogi Recept met zoete en kruidige smaken. Perfect voor een snelle maaltijd of speciale gelegenheden. Probeer het vandaag!
500gEntrecôte van rumsteak, in dunne reepjes gesneden
3elSojasaus
2elBruine suiker
1elHonig
2elSesamolie
2tenenKnoflook, fijngehakt
1stukGember van 2 cm, geraspt
2bosuitjesBosuitjes, in dunne ringen
1Aziatische peerAziatische peer, geraspt (of ½ appel)
1elSesamzaadjes
naar smaakZwarte pepernaar smaak toevoegen
rijstRijst om te serveren
optioneelKimchioptioneel als bijgerecht
Instructies
Giet alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en roer goed door elkaar tot de suiker is opgelost.
Voeg de dunne reepjes vlees toe aan de marinade en roer goed zodat elk stukje bedekt is.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het minimaal 1 uur marineren, liefst 's nachts in de koelkast.
Verhit een grote koekenpan of plancha op hoog vuur en voeg de gemarineerde vleesreepjes toe.
Bak het vlees 2 tot 3 minuten tot het goudbruin en caraméliserend is en serveer direct.
Notities
Snijd het vlees altijd tegen de draad voor de beste malsheid. Gebruik verse ingrediënten voor optimaal resultaat. Serveer met rijst en kimchi voor een traditioneel gerecht. Restjes kunnen in een luchtdichte container maximaal 3 dagen in de koelkast bewaard worden. Voor een lichtere versie, vervang het rundvlees door kip of tofu.