Ga terug
+ servings
Zelfgemaakte Banketbakkersroom

Zelfgemaakte Banketbakkersroom

Ontdek hoe je Zelfgemaakte Banketbakkersroom maakt met deze eenvoudige recept. Romig en perfect voor elk dessert. Begin nu te bakken!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $5

Equipment

  • Steelpan
  • Kom
  • Garde of mixer
  • Zeef

Ingrediënten

  • 4 eidooiers Eidooiers
  • 50 cl Melk
  • 100 g Suiker
  • 40 g Maïzena
  • 1 stuk Vanillepeul

Instructies

  • Splits de vanillepeul doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe de peul en de zaadjes samen met de melk in een steelpan en verwarm op laag vuur.
  • Klop de eidooiers samen met de suiker in een ruime kom totdat het mengsel lichtgeel en romig wordt.
  • Voeg de maïzena toe aan het eimengsel en roer goed door.
  • Giet langzaam de warme melk over het eimengsel terwijl je blijft roeren.
  • Giet het mengsel terug in de steelpan en verhit het op laag vuur terwijl je blijft roeren totdat de crème dikker wordt.
  • Haal de crème van het vuur en laat afkoelen, dek af met plasticfolie direct op het oppervlak.

Notities

Voeg een snufje zout toe aan de crème voor een vollere smaak. Bewaar de crème in een afgesloten container in de koelkast en consumeer binnen 3 dagen. Vergeet niet de crème af te dekken met plasticfolie om te voorkomen dat er een huidje ontstaat.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 4g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 50mg | Potassium: 100mg | Sugar: 15g | Vitamin A: 300IU | Calcium: 100mg | Iron: 0.5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!