Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Verdeel de broccoliroosjes over de bakplaat met de helft van de olijfolie en voeg zout en peper toe.
Leg de zalmfilets ernaast en bestrijk ze met de rest van de olie en citroenrasp.
Rooster alles in de oven 8 tot 10 minuten totdat de zalm net gaar is en de broccoli lichtbruin is.
Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe, bak een minuut.
Voeg de room, mosterd, citroensap en kapers toe en laat 3 tot 4 minuten sudderen.
Voeg de garnalen aan de saus toe en laat ze 1 tot 2 minuten meekoken tot ze roze zijn.
Serveer de zalm en broccoli met de garnalen saus erover, garneer met peterselie en citroen.
Notities
Gebruik verse citroen voor de beste smaak. Controleer de zalm regelmatig tijdens het roosteren om te voorkomen dat deze droog wordt. Maak de saus pas op het laatste moment, zodat hij mooi romig blijft. Restjes kunnen in de koelkast worden bewaard, maar bewaar de saus apart om doorweken te voorkomen.