Ga terug
+ servings
Zalmbroccoli met Garnalen

Zalmbroccoli met Garnalen

Ontdek het recept voor Zalmbroccoli met Garnalen in een romige citroensaus. Simpel, gezond en klaar in 30 minuten. Perfect voor elke avond!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Cost: $20

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • Pan
  • Keukenschaar
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 300 g Zalmfilets ongeveer 150 g elk
  • 150 g Gepelde garnalen
  • 1 stuks Broccoli in kleine roosjes gesneden
  • 1 el Olijfolie
  • 1 el Boter
  • 150 ml Room 15% of 35%
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el Kapers optioneel
  • 1 el Gehakte peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verdeel de broccoliroosjes over de bakplaat met de helft van de olijfolie en voeg zout en peper toe.
  • Leg de zalmfilets ernaast en bestrijk ze met de rest van de olie en citroenrasp.
  • Rooster alles in de oven 8 tot 10 minuten totdat de zalm net gaar is en de broccoli lichtbruin is.
  • Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur en voeg de knoflook toe, bak een minuut.
  • Voeg de room, mosterd, citroensap en kapers toe en laat 3 tot 4 minuten sudderen.
  • Voeg de garnalen aan de saus toe en laat ze 1 tot 2 minuten meekoken tot ze roze zijn.
  • Serveer de zalm en broccoli met de garnalen saus erover, garneer met peterselie en citroen.

Notities

Gebruik verse citroen voor de beste smaak. Controleer de zalm regelmatig tijdens het roosteren om te voorkomen dat deze droog wordt. Maak de saus pas op het laatste moment, zodat hij mooi romig blijft. Restjes kunnen in de koelkast worden bewaard, maar bewaar de saus apart om doorweken te voorkomen.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 30g | Fat: 30g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 75mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 4mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!