1handvolJonge blaadjes (bijvoorbeeld rucola of radijs)
enkelebladerenSla (bijvoorbeeld botersla of Batavia)
1elZwarte sesamzaadjes
1elSojasaus
1tlSesamolie (optioneel)
1elLimoensap
naar smaakZout
naar smaakPeper
Instructies
Leg een laagje groene sla op de bodem van elke kom.
Snijd de zalm in dunne plakjes of kleine blokjes, en snijd de avocado en mango in mooie lamellen of stukjes.
Schik de zalm, avocado en mango over de sla en voeg de jonge blaadjes toe.
Kruid en garneer met sojasaus, sesamolie, limoensap, zout, peper en zwarte sesamzaadjes.
Notities
Voeg een klein beetje wasabi-mayonaise toe voor een subtiele kick. Bewaar restjes in een afgesloten bak in de koelkast en eet binnen 24 uur op. Sprenkel limoensap over de avocado om te voorkomen dat deze bruin wordt. Beste ingrediënten zijn cruciaal voor de smaak; kies voor verse zalm en rijpe avocado.