Ga terug
+ servings
Zalm uit de oven met dille

Zalm uit de oven met dille: Verrukkelijke Proefervaring!

Geniet van een simpel en smaakvol gerecht met zalm uit de oven met dille Verse kruiden en citroen maken dit lichte visgerecht extra bijzonder Bereid in slechts 30 minuten ideaal voor elke dag of speciale momenten Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bewaartijd: 30 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: Middel

Equipment

  • Ovenschaal
  • Keukenpapier
  • Koksmes en snijplank
  • Borstel om olie te bestrijken

Ingrediënten

  • 4 stuks Zalmfilets (vers of ontdooid)
  • 2 eetlepels Fijngehakte verse dille
  • 1 stuks Citroen (uitgesneden in partjes)
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Zout
  • 0.5 theelepel Zwarte peper
  • 1 teentje Fijngehakte knoflook

Instructies

  • Begin met het voorverwarmen van de oven tot 200 graden Celsius. Spoel de zalmfilets onder koud water af en dep ze droog met keukenpapier. Verdeel de filets in een ovenschaal en bestrooi met zout, peper en knoflook. Laat de zalm marineren terwijl je de overige ingrediënten klaarzet.
  • Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en leg dille bovenop. Plaats citroenpartjes tussen en langs de filets in de ovenschaal. Deze stap zorgt voor een mooie presentatie en lekkere geur.
  • Zet de schaal in de voorverwarmde oven. Bak de zalm 15-20 minuten, tot de vis gaar is en zacht vlokkig. Gebruik aluminiumfolie als je de zalm wilt beschermen tegen overmatige verkleuring.

Notities

Deze zalm uit de oven met dille is een gedistingeerd gerecht dat eenvoudig en snel bereid kan worden. Geschikt voor een doordeweekse maaltijd of een speciale gelegenheid!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 30g | Fat: 15g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 300mg | Potassium: 500mg | Fiber: 1g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!