Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm in met een beetje boter.
Leg het bladerdeeg in de vorm en prik de bodem enkele keren met een vork.
Koel de bodem terwijl je het beslag voorbereidt.
Snijd de saumon in kleine stukjes en klop de eieren, room en melk tot een glad mengsel.
Voeg de dille en bieslook toe en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de stukjes saumon over de bodem en giet het beslag erover.
Laat de quiche rusten voordat je hem in de oven plaatst.
Bak de quiche 30 tot 35 minuten tot hij goudgeel is.
Laat de quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Notities
Voeg een klein scheutje citroensap toe aan het beslag voor extra frisheid. Bewaar restjes in de koelkast in een afgesloten doos, deze blijven maximaal twee dagen goed. Gebruik altijd verse kruiden voor de beste smaak en maak het beslag een dag van tevoren klaar voor een snellere bereiding op serveermoment.