Ontdek het heerlijke Zalm Courgette Clafoutis recept. Makkelijk te maken én super smaakvol. Ideaal voor brunch of een lichte maaltijd. Probeer het vandaag.
Verwarm de oven tot 180°C en vet een platte ovenschaal in met boter.
Snijd de zalm in kleine blokjes en de courgettes in dunne plakjes en verdeel ze over de bodem van het bakblik.
Klop de eieren los en voeg crème fraîche, melk, bloem, kaas, zout en peper toe, en meng goed tot een glad beslag.
Giet het beslag voorzichtig over de zalm en courgettes in het bakblik.
Bak de clafoutis gedurende ongeveer 30-35 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
Notities
Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak en roostering van courgettes verbetert de textuur. Experimenteer met verschillende kazen of vervang ingrediënten naar voorkeur. Bewaar restjes in de koelkast tot 2 dagen en verwarm opnieuw in de oven voor de beste textuur.