Ontdek het recept voor Zalige Mimosa Eieren met saumon fumé en verse dille. Perfect voor een feestelijke brunch of als luxe voorgerecht. Verwen je gasten met deze smaakvolle hapjes.
Kook de eieren in kokend water gedurende exact 10 minuten en spoel ze daarna af onder koud stromend water.
Snijd de eieren in tweeën en haal de dooiers eruit.
Voeg in een blender het saumon fumé, de fromage frais, mayonaise, crème fraîche, citroensap en gehakte dille toe en mix tot een gladde massa.
Voeg de fijngemalen dooiers toe en mix opnieuw. Breng op smaak met zout en peper.
Vul de eiwitten met de vulling vanuit een spuitzak en koel ze in de koelkast voor een stevigere textuur.
Bestrooi eventueel met paneermeel en garneer met braampjes dille.
Notities
Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Voeg een beetje slagroom toe voor een extra luchtige vulling. Bewaar degevulde eieren maximaal één dag in de koelkast, maar consumeer ze het liefst vers. Voor een speciale presentatie, leg de eieren op een bedje van sla of gebruik een mooi bord.