Ga terug
+ servings
Zalige Mimosa Eieren

Zalige Mimosa Eieren

Ontdek het recept voor Zalige Mimosa Eieren met saumon fumé en verse dille. Perfect voor een feestelijke brunch of als luxe voorgerecht. Verwen je gasten met deze smaakvolle hapjes.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 250kcal
Cost: $15

Equipment

  • Pan voor het koken van eieren
  • Blender
  • Spuitzak met sterretjessnuit
  • Schaaltje voor het mengen
  • Koelkast

Ingrediënten

  • 6 stuks Eieren
  • 100 g Saumon fumé
  • 100 g Franse kaas (type Philadelphia)
  • 2 el Mayonaise
  • 1 el Crème fraîche
  • 1 theelepel Citroensap
  • 1 el Verse dille, gehakt
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • enkele Braampjes dille voor decoratie
  • optioneel Paneermeel voor extra knapperigheid

Instructies

  • Kook de eieren in kokend water gedurende exact 10 minuten en spoel ze daarna af onder koud stromend water.
  • Snijd de eieren in tweeën en haal de dooiers eruit.
  • Voeg in een blender het saumon fumé, de fromage frais, mayonaise, crème fraîche, citroensap en gehakte dille toe en mix tot een gladde massa.
  • Voeg de fijngemalen dooiers toe en mix opnieuw. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de eiwitten met de vulling vanuit een spuitzak en koel ze in de koelkast voor een stevigere textuur.
  • Bestrooi eventueel met paneermeel en garneer met braampjes dille.

Notities

Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Voeg een beetje slagroom toe voor een extra luchtige vulling. Bewaar degevulde eieren maximaal één dag in de koelkast, maar consumeer ze het liefst vers. Voor een speciale presentatie, leg de eieren op een bedje van sla of gebruik een mooi bord.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 14g | Fat: 20g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 250mg | Sodium: 600mg | Potassium: 220mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!