Ga terug
+ servings
Zacht Gekruid Rundvlees

Zacht Gekruid Rundvlees

Geniet van zacht gekruid rundvlees met weinig moeite. Perfect voor een smakelijke maaltijd zonder lange bereiding. Probeer dit heerlijke recept vandaag!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 uur
Totale tijd: 8 uur 10 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 350kcal
Cost: $25

Equipment

  • Mijoteuse
  • Schaar of mes voor het snijden van groenten
  • Kom voor het mengen van ingrediënten

Ingrediënten

  • 1.5 kg Bœuf salé (gepekeld rundvlees)
  • 1 stuk Ui, in kwarten gesneden
  • 4 tenen Knoflook, geplet
  • 2 stuks Laurierbladeren
  • 1 eetlepel Zwarte peperkorrels
  • 1 eetlepel Mosterdzaad
  • 500 ml Bruin bier of rundvleesbouillon
  • 3 stuks Wortelen, in stukken gesneden
  • 6 stuks Aardappelen, in stukken gesneden

Instructies

  • Plaats het rundvlees in de mijoteuse en voeg de ui, knoflook, laurierbladeren, peperkorrels en mosterdzaad toe.
  • Giet de bruine biertje of bouillon over het vlees.
  • Rangschik de wortelen en aardappelen rondom het vlees.
  • Zet de mijoteuse op lage temperatuur en laat het gerecht 8 uur sudderen.
  • Haal het vlees uit de mijoteuse en laat het een paar minuten rusten voordat je het in plakken snijdt.

Notities

Gebruik verse kruiden voor een frissere smaak. Snijd de groenten niet te klein om te voorkomen dat ze te zacht worden tijdens het koken. Experimenteer met verschillende soorten bier voor een unieke smaak. Restjes zijn vaak nog lekkerder omdat de smaken extra tijd hebben om te mengen. Bewaren in een luchtdichte container tot 3 dagen in de koelkast of invriezen voor langere houdbaarheid.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 30g | Fat: 10g | Saturated Fat: 4g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 800mg | Potassium: 900mg | Fiber: 6g | Sugar: 3g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 12mg | Calcium: 40mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!