Ontdek het heerlijke Zacht Brood Aneth met verse kruiden en romige kaas. Perfect voor ontbijt of borrel. Simpel te maken en dagenlang zacht. Probeer dit unieke recept nu.
Giet het lauwe water in een kommetje en roer de droge gist erdoor. Laat 5 minuten rusten tot er bubbels ontstaan.
Combineer de bloem en het zout in een grote kom. Voeg de aneth, bosuitjes, fromage blanc, ei, boter en het gistmengsel toe. Kneed tot een zacht, plakkerig deeg.
Leg het deeg in een geoliede kom, bedek met een theedoek en laat 1,5 uur rijzen op kamertemperatuur.
Druk de lucht uit het deeg en vouw de kruimelkaas erdoor. Vorm een boudin en leg deze in een beboterde cakevorm. Bestrooi met zonnebloempitten en havermout.
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het gevormde brood 45 minuten rijzen en bak het daarna 40-45 minuten tot het goudbruin is.
Notities
Dit brood blijft tot 2 dagen vers. Bewaar het in een papieren zak. Voor langere bewaring kun je het invriezen. Knip de aneth vlak voor gebruik voor maximale smaak. Voeg een snufje suiker toe aan het gistmengsel voor een luchtiger resultaat. Bestrijk het gebakken brood met gesmolten boter voor extra glans. Variëren met kruiden zoals peterselie of koriander kan een leuke twist geven aan het recept.