Ga terug
+ servings
Zacht Brood Aneth

Zacht Brood Aneth

Ontdek het heerlijke Zacht Brood Aneth met verse kruiden en romige kaas. Perfect voor ontbijt of borrel. Simpel te maken en dagenlang zacht. Probeer dit unieke recept nu.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Rijstijd: 2 uur 15 minuten
Totale tijd: 3 uur 20 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 190kcal
Cost: $8

Equipment

  • Grote kom
  • Kommetje voor gist
  • Theedoek
  • Cakevorm
  • Oven

Ingrediënten

  • 500 g Bloem
  • 2 tl Droge gist
  • 10 cl Lauw water
  • 1 tl Zout
  • 150 g Fromage blanc of quark
  • 2 el Verse aneth
  • 2 stuks Bosuitjes (optioneel)
  • 25 g Zachte boter
  • 1 stuks Ei
  • 100 g Feta of andere kruimelkaas
  • en Zonnebloempitten en havermout voor bovenop

Instructies

  • Giet het lauwe water in een kommetje en roer de droge gist erdoor. Laat 5 minuten rusten tot er bubbels ontstaan.
  • Combineer de bloem en het zout in een grote kom. Voeg de aneth, bosuitjes, fromage blanc, ei, boter en het gistmengsel toe. Kneed tot een zacht, plakkerig deeg.
  • Leg het deeg in een geoliede kom, bedek met een theedoek en laat 1,5 uur rijzen op kamertemperatuur.
  • Druk de lucht uit het deeg en vouw de kruimelkaas erdoor. Vorm een boudin en leg deze in een beboterde cakevorm. Bestrooi met zonnebloempitten en havermout.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Laat het gevormde brood 45 minuten rijzen en bak het daarna 40-45 minuten tot het goudbruin is.

Notities

Dit brood blijft tot 2 dagen vers. Bewaar het in een papieren zak. Voor langere bewaring kun je het invriezen. Knip de aneth vlak voor gebruik voor maximale smaak. Voeg een snufje suiker toe aan het gistmengsel voor een luchtiger resultaat. Bestrijk het gebakken brood met gesmolten boter voor extra glans. Variëren met kruiden zoals peterselie of koriander kan een leuke twist geven aan het recept.

Nutrition

Calories: 190kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 7g | Fat: 6g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!