Ontdek de heerlijke smaak van Yoghurtdip met za’atar en geroosterde amandelen. Snel klaar in 15 minuten en perfect voor borrels of als snack. Probeer het nu!
Giet de Griekse yoghurt in een kom en voeg een klein beetje zout en peper toe. Meng goed door elkaar.
Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de gehakte amandelen tot ze lichtbruin zijn (ongeveer 3 tot 5 minuten).
Meng de za’atar en de fijngemaakte knoflook door de yoghurt. Proef en pas zout en peper aan.
Schep de dip in een mooie schaal, verdeel de geroosterde amandelen erover en druppel er olijfolie overheen. Garneer met peterselie of dille.
Notities
Voor extra frisheid, voeg een klein beetje citroensap toe aan de yoghurt. Bewaar restjes in de koelkast tot 3 dagen, maar bewaar amandelen apart voor de knapperigheid. Experimenteer met verschillende noten of kruidenmixen voor variatie.