Ga terug
+ servings
Yoghurtdip met za’atar en geroosterde amandelen

Yoghurtdip met za’atar en geroosterde amandelen

Ontdek de heerlijke smaak van Yoghurtdip met za’atar en geroosterde amandelen. Snel klaar in 15 minuten en perfect voor borrels of als snack. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 130kcal
Cost: $5

Equipment

  • Koekenpan
  • Kom
  • Schaal voor serveren
  • Lepel

Ingrediënten

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 el Za’atar
  • 1 el Olijfolie
  • 50 g Amandelen, grof gehakt
  • 1 teen Knoflook, fijngehakt
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 bosje Frisse peterselie of dille voor garnering

Instructies

  • Giet de Griekse yoghurt in een kom en voeg een klein beetje zout en peper toe. Meng goed door elkaar.
  • Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de gehakte amandelen tot ze lichtbruin zijn (ongeveer 3 tot 5 minuten).
  • Meng de za’atar en de fijngemaakte knoflook door de yoghurt. Proef en pas zout en peper aan.
  • Schep de dip in een mooie schaal, verdeel de geroosterde amandelen erover en druppel er olijfolie overheen. Garneer met peterselie of dille.

Notities

Voor extra frisheid, voeg een klein beetje citroensap toe aan de yoghurt. Bewaar restjes in de koelkast tot 3 dagen, maar bewaar amandelen apart voor de knapperigheid. Experimenteer met verschillende noten of kruidenmixen voor variatie.

Nutrition

Calories: 130kcal | Carbohydrates: 6g | Protein: 6g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 2g | Monounsaturated Fat: 7g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 150mg | Potassium: 170mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 70mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!