Ga terug
+ servings
witte kool recept

Witte kool recept: Gezond genieten in 5 stappen!

Ontdek hoe je witte kool op een gezonde en lekkere manier bereidt Geef elke maaltijd een frisse twist met dit eenvoudige recept in 5 stappen Ideaal als bijgerecht of hoofdgerecht.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 80kcal

Equipment

  • Grote pan
  • Schaar of mes
  • Schilmesje
  • Houten lepel
  • Mandoline

Ingrediënten

  • 1 middelgrote Witte kool
  • 1 Ui
  • 1 Wortel
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 eetlepel Azijn (balsamico of appelazijn)
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Stap 1: Bereid de ingrediënten voor. Snijd de witte kool en de ui in dunne reepjes en rasp de wortel fijn. Hak de knoflook fijn.
  • Stap 2: Bak de ui en knoflook in olijfolie tot de ui glazig is.
  • Stap 3: Voeg de witte kool en wortel toe en laat sudderen.
  • Stap 4: Breng op smaak met azijn, zout en peper.
  • Stap 5: Serveer warm of op kamertemperatuur.

Notities

Dit witte kool recept toont hoe je deze onderschatte groente op een eenvoudige en smakelijke manier kunt bereiden. Perfect voor elke gelegenheid!

Nutrition

Calories: 80kcal | Carbohydrates: 12g | Protein: 4g | Fat: 2g | Sodium: 200mg | Potassium: 300mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 30mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!