Mixer (optioneel) Voor het pureren van de soep als je een gladde textuur wilt.
Ingrediënten
2filetsKip, gekookt en gefileerd
1blikHaricots blancs, uitgelekt en gespoeld
1blikMaïs
1stukUi, fijngehakt
2tenenKnoflook, gehakt
1kleinGroen pepertje (optioneel), in dunne reepjes
1literKippenbouillon
200mlVloeibare room
1eetlepelOlijfolie
1theelepelGemalen komijn
½theelepelGemalen koriander
naar wensfrisse korianderblaadjesom te garneren
Instructies
Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze gedurende 2-3 minuten tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg het groene pepertje, komijn en koriander toe en laat het een minuutje bakken.
Voeg de gefileerde kip, haricots blancs en maïs toe aan de pan en roer alles goed door elkaar.
Giet de kippenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zodra het kookt, verlaag je het vuur en laat je de soep 15 minuten sudderen.
Voeg de vloeibare room toe en roer goed door. Laat de soep nog 5 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
Notities
Gebruik zelfgemaakte kippenbouillon voor extra smaak. Laat de soep even rusten voor serveren; dit versterkt de smaken. Je kunt variëren met verschillende soorten pepers voor een andere scherpte. Restjes zijn tot 3 dagen in de koelkast houdbaar of kunnen worden ingevroren voor 3 maanden. Vergeet niet de datum op de container te schrijven!