Ontdek een heerlijk en eenvoudig witte bonen recept vol met verse kruiden en gezonde ingrediënten. Perfect voor elke maaltijd. Proef de smaak van traditionele keuken met een moderne twist.
Als je droge bonen gebruikt, week ze eerst een nacht in water. Voor blikbonen, spoel ze onder koud water.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en bak de fijngesneden ui goudbruin. Voeg daarna de knoflook toe en roerbak kort mee.
Schep de witte bonen en de tomatenpuree door de ui-knoflookmix en laat pruttelen op laag vuur. Kruid met paprikapoeder, zout en peper.
Voeg vlak voor serveren een snufje citroensap toe voor extra smaak.
Notities
Probeer altijd verse kruiden te gebruiken voor een frissere smaak. Bewaar de restjes in een afgesloten container in de koelkast tot 3 dagen, of vries in porties in voor later gebruik (maximaal 3 maanden). Voor extra smaak, voeg komijnzaad toe of wees avontuurlijk met andere kruiden zoals tijm of rozemarijn.