Ga terug
+ servings
recepten met witte asperges

Witte asperges met nieuwe aardappelen

Ontdek heerlijke recepten met witte asperges en leer hoe je ze perfect bereidt. Van klassiek tot creatief, inspiratie voor elke maaltijd.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 240kcal
Cost: $15

Equipment

  • Stoommandje of vergiet
  • Kookpan
  • Groenteschiller
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 500 g Witte asperges
  • 600 g Nieuwe aardappelen
  • 200 g Plakjes ham
  • 4 stuks Gekookte eieren
  • 50 g Boter
  • 1 el Citroensap
  • 1 el Verse peterselie (fijngehakt)
  • 1 el Dille (fijngehakt)
  • 1 el Kervel (fijngehakt)

Instructies

  • Maak de onderkant van de asperges schoon door ongeveer 2 cm af te snijden.
  • Schil de asperges met een groenteschiller indien nodig.
  • Stoom de asperges in een pan met een laagje zoutwater gedurende 10-15 minuten.
  • Kook de nieuwe aardappelen in gezouten water tot ze gaar zijn.
  • Kook de eieren in water tot ze hardgekookt zijn.
  • Meng de asperges met gesmolten boter en een scheutje citroensap.
  • Serveer de asperges met de nieuwe aardappelen, plakjes ham en gekookte eieren.
  • Garneer met verse peterselie, dille of kervel.

Notities

Probeer voor extra smaak verschillende kruiden zoals munt of rozemarijn toe te voegen. Witte asperges zijn ook heerlijk in een salades of quiches. Serveer ze met een lichte yoghurtsaus voor een frisse twist. Bewaar ongebruikte asperges rechtop in een glas water in de koelkast voor maximaal 3 dagen versheid.

Nutrition

Calories: 240kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 7g | Saturated Fat: 3g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 6g | Sugar: 2g | Vitamin A: 20IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!