Ga terug
+ servings
Welsh Rarebit Recept

Welsh Rarebit Recept

Ontdek het heerlijke Welsh Rarebit Recept zonder alcohol. Een kaaslover droom met gesmolten cheddar en ham op knapperig brood perfect voor elke avond.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 450kcal
Cost: $8

Equipment

  • Ovenschaaltjes of vuurvaste schalen
  • Grill of oven
  • Steelpan
  • Houten lepel
  • Bakpan voor de eieren

Ingrediënten

  • 2 plakken Grote plakken campagnebrood of dik sneetje witbrood
  • 2 plakken Kwaliteits ham of gerookte ham
  • 400 g Sterke cheddar, liefst Engels of Iers, geraspt
  • 10 cl Bouillon van bœuf
  • 30 g Boter
  • 30 g Bloem
  • 1 el Dijon-mosterd of poedermosterd
  • 1 el Worcestershire-saus
  • 1 snufje Cayennepeper (optioneel)
  • 1 snufje Peper naar smaak
  • 2 stuks Eieren om spiegelei te bakken (voor de complete versie)
  • 1 el Peterselie of bieslook, fijngehakt, voor garnering (voor de complete versie)

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en rooster de sneetjes brood onder de grill tot ze lichtbruin zijn.
  • Leg de geroosterde sneetjes in ovenschalen en plak een plak ham op elk sneetje.
  • Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur en voeg de bloem toe om een roux te maken.
  • Voeg langzaam de bouillon toe en roer goed om klontjes te vermijden.
  • Voeg de mosterd en Worcestershire-saus toe aan de saus en breng op smaak met peper en cayennepeper.
  • Verlaag het vuur en voeg de geraspte cheddar geleidelijk toe en roer tot de kaas gesmolten is.
  • Giet de kaassaus over de sneetjes brood met ham en gratineer onder de grill tot de bovenkant goudbruin is.
  • Bak ondertussen de spiegeleieren in een pan en verdeel deze over de gratineerde toastjes.
  • Bestrooi met gehakte peterselie of bieslook voor de afwerking.

Notities

Voeg een klein beetje citroensap toe aan de kaassaus voor extra frisheid en balans van smaken. Dit gerecht is perfect voor een gezellige avond of brunch, en kan gemakkelijk vooraf worden bereid. Bewaar de kaassaus in de koelkast en verwarm deze vlak voor het serveren weer op. Experimenteer met verschillende kazen of voeg extra kruiden toe voor een unieke smaak.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 25g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 1000mg | Potassium: 300mg | Fiber: 2g | Sugar: 1g | Vitamin A: 500IU | Calcium: 500mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!