1000gWatermeloen (ongeveer een halve meloen)Koud uit de koelkast
200gFeta (in blokjes)Goede kwaliteit
15blaadjesVerse muntEen handvol, houd een paar hele blaadjes apart voor decoratie
3elExtra vierge olijfolie
1elVersgeperst citroensap
1snufjeZout
1snufjeVersgemalen zwarte peper
Instructies
Schil de watermeloen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snijd de feta in blokjes of verkruimel hem met je vingers.
Was de muntblaadjes, droog ze en houd een paar hele blaadjes apart voor decoratie.
Meng de olijfolie en het citroensap in een kommetje en breng op smaak met zout en peper.
Giet de dressing over de watermeloen, voeg de feta en gemalen munt toe en meng voorzichtig.
Serveer de salade direct en versier met de overgebleven muntblaadjes en extra peper.
Notities
Zorg ervoor dat de watermeloen goed koud is voor de beste smaak. Experimenteer met alternatieve ingrediënten zoals komkommer of verschillende kazen. Bewaar de salade in de koelkast, maar het is het beste om deze vers te serveren. Gebruik alleen een dunne laag dressing om te voorkomen dat de smaken overweldigd worden.