2handenJonge sla (mâche, rucola of gemengde salade)
1kleinRode ui, in dunne ringen gesneden
2eetlepelsOlijfolie
1theelepelVerse of gedroogde tijm
1theelepelGedroogde rozemarijn (optioneel)
1snufjeZout en peper uit de molen
1snufjeFlocons de piment (optioneel)
enkeletakjesDille (optioneel)
Instructies
Verwarm de oven voor tot 200°C.
Leg de aardappelen en de rode ui op een bakplaat en bestrijk met olijfolie, tijm, rozemarijn, zout en peper.
Rooster de aardappelen 20 minuten in de oven, voeg na 10 minuten de cherrytomaten toe.
Bak de bacon in een droge pan tot deze knapperig en goudbruin is, en laat uitlekken op keukenpapier.
Meng in een kommetje de moutarde de Dijon, appelciderazijn, ahornsiroop, olijfolie, zout en peper voor de vinaigrette.
Bak de eieren in een anti-aanbakpan op laag vuur tot het eiwit gaar is en de dooier vloeibaar is.
Leg de jonge sla in een schaal, voeg aardappelen, tomaten, ui en bacon toe en schenk de vinaigrette erover.
Meng voorzichtig en serveer met een gebakken ei op elk bord. Garneer eventueel met dille.
Notities
Je kunt de bacon vervangen door geroosterde paddenstoelen of halloumi voor een vegetarische variant. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een avondmaal en kan ook als bijgerecht worden geserveerd. Restjes kunnen in een afgesloten container in de koelkast worden bewaard, maar serveer de vinaigrette apart om de sla vers te houden.