Ga terug
+ servings
Warme Aardappelsalade Met Ei

Warme Aardappelsalade Met Ei

Geniet van een heerlijke Warme Aardappelsalade Met Ei. Simpel, troostend en vol smaak. Perfect voor elke maaltijd. Probeer het recept nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat met bakpapier
  • Pan
  • Kom voor de vinaigrette
  • Anti-aanbakpan voor de eieren

Ingrediënten

  • 600 g Kleine aardappelen (type grenaille), doormidden gesneden
  • 4 plakken Gerookte bacon, in stukjes gesneden
  • 4 stuks Verse eieren
  • 150 g Cherrytomaten, doormidden gesneden
  • 2 handen Jonge sla (mâche, rucola of gemengde salade)
  • 1 klein Rode ui, in dunne ringen gesneden
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 1 theelepel Verse of gedroogde tijm
  • 1 theelepel Gedroogde rozemarijn (optioneel)
  • 1 snufje Zout en peper uit de molen
  • 1 snufje Flocons de piment (optioneel)
  • enkele takjes Dille (optioneel)

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 200°C.
  • Leg de aardappelen en de rode ui op een bakplaat en bestrijk met olijfolie, tijm, rozemarijn, zout en peper.
  • Rooster de aardappelen 20 minuten in de oven, voeg na 10 minuten de cherrytomaten toe.
  • Bak de bacon in een droge pan tot deze knapperig en goudbruin is, en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Meng in een kommetje de moutarde de Dijon, appelciderazijn, ahornsiroop, olijfolie, zout en peper voor de vinaigrette.
  • Bak de eieren in een anti-aanbakpan op laag vuur tot het eiwit gaar is en de dooier vloeibaar is.
  • Leg de jonge sla in een schaal, voeg aardappelen, tomaten, ui en bacon toe en schenk de vinaigrette erover.
  • Meng voorzichtig en serveer met een gebakken ei op elk bord. Garneer eventueel met dille.

Notities

Je kunt de bacon vervangen door geroosterde paddenstoelen of halloumi voor een vegetarische variant. Deze salade is perfect voor een lichte lunch of een avondmaal en kan ook als bijgerecht worden geserveerd. Restjes kunnen in een afgesloten container in de koelkast worden bewaard, maar serveer de vinaigrette apart om de sla vers te houden.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 18g | Fat: 25g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 210mg | Sodium: 600mg | Potassium: 900mg | Fiber: 6g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 8mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!