Ga terug
+ servings
Waldorfsalade Met Noten

Waldorfsalade Met Noten

Ontdek de frisse en luxe smaken van een klassieke Waldorfsalade Met Noten. Perfect voor elke maaltijd en eenvoudig te maken. Proef de knapperige combinatie vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10.00

Equipment

  • Grote kom
  • Messen en snijplank
  • Pan voor het roosteren van noten

Ingrediënten

  • 2 stuks Appels (Granny Smith of Gala), in blokjes gesneden
  • 1 kop Selderij, in kleine stukjes gesneden
  • 1/2 kop Rode ui, fijngehakt
  • 1/2 kop Noten of amandelen, grof gehakt en geroosterd
  • 1/2 kop Druiven zonder pitten, doorgesneden (optioneel)
  • 1/2 kop Mayonaise of Griekse yoghurt
  • 1 el Citroensap
  • 2 el Verse peterselie, fijngehakt
  • naar smaak Zout en peper

Instructies

  • Meng in een grote kom de mayonaise of yoghurt met het citroensap, zout en peper tot de dressing goed is afgemaakt.
  • Voeg de appelblokjes, selderij, rode ui en druiven toe en meng voorzichtig zodat alles bedekt is met de dressing.
  • Rooster de noten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Voeg de meeste noten toe aan de salade en bewaar een handjevol voor garnering.
  • Bestrooi de salade met verse peterselie en de resterende noten. Laat de salade minimaal 15 minuten in de koelkast rusten.

Notities

Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak en kies stevige appels die niet snel bruin worden. Rooster de noten net voor gebruik voor een intensere smaak. Een vleugje kaneel kan ook een interessante variatie zijn.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 4g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 200mg | Potassium: 300mg | Fiber: 3g | Sugar: 7g | Vitamin A: 300IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!