Ontdek de frisse en luxe smaken van een klassieke Waldorfsalade Met Noten. Perfect voor elke maaltijd en eenvoudig te maken. Proef de knapperige combinatie vandaag!
2stuksAppels (Granny Smith of Gala), in blokjes gesneden
1kopSelderij, in kleine stukjes gesneden
1/2kopRode ui, fijngehakt
1/2kopNoten of amandelen, grof gehakt en geroosterd
1/2kopDruiven zonder pitten, doorgesneden (optioneel)
1/2kopMayonaise of Griekse yoghurt
1elCitroensap
2elVerse peterselie, fijngehakt
naar smaakZout en peper
Instructies
Meng in een grote kom de mayonaise of yoghurt met het citroensap, zout en peper tot de dressing goed is afgemaakt.
Voeg de appelblokjes, selderij, rode ui en druiven toe en meng voorzichtig zodat alles bedekt is met de dressing.
Rooster de noten in een droge pan tot ze goudbruin zijn. Voeg de meeste noten toe aan de salade en bewaar een handjevol voor garnering.
Bestrooi de salade met verse peterselie en de resterende noten. Laat de salade minimaal 15 minuten in de koelkast rusten.
Notities
Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak en kies stevige appels die niet snel bruin worden. Rooster de noten net voor gebruik voor een intensere smaak. Een vleugje kaneel kan ook een interessante variatie zijn.