2grote appelsAppels (bijvoorbeeld Elstar of Granny Smith)
150gRode druivengehalveerd
3stengelsSelderijfijngehakt
50gWalnotenlicht geroosterd
3eetlepelsMayonaise
1eetablelYoghurt
sap van een halvecitroenCitroensap
naar smaakzoutZout
naar smaakpeperPeper
Instructies
Begin met het schoonmaken en snijden van de appels in kleine blokjes. Smeer ze in met citroensap om bruin worden te voorkomen.
Snijd de druiven doormidden en hak de selderij fijn.
Verwarm een droge koekenpan op middelhoog vuur en rooster de walnoten lichtjes.
Meng de mayonaise, yoghurt en citroensap in een kom. Voeg zout en peper toe en pas de smaak aan.
Gooi de appels, druiven, selderij en walnoten in een grote kom. Giet de dressing erover en meng alles voorzichtig door elkaar.
Laat de salade even rusten in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.
Notities
Een handvol rozijnen toevoegen geeft de salade een extra zoete verrassing. Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Voor een gezondere optie kun je magere Griekse yoghurt in plaats van mayonaise gebruiken. Bewaar de dressing apart tot vlak voor consumptie om de textuur van de salade te behouden. Vergeet niet om de salade uit de koelkast te halen ongeveer 10 minuten voor serveren voor optimale smaak.