10blaadjesSla of een mengsel van jonge bladgroenten
8stuksTomaatjesDoorgeschneden
1/2citroenCitroenIn partjes gesneden
60gKaas (bijvoorbeeld gouda of cheddar)In blokjes
1elZwarte sesamzaadjesOf een mengsel van zwart en wit
naar smaakZout
naar smaakPeper
Instructies
Was en droog de sla, en verdeel deze over een grote schaal.
Voeg de helften van de tomaatjes en de citroenpartjes toe.
Snijd de kaas in blokjes en voeg deze vlak voor het serveren toe.
Meng in een apart kommetje de sojasaus, rijstazijn, sesamolie, neutrale olie, suiker, gember, en eventueel knoflook. Roer tot de suiker is opgelost.
Giet de vinaigrette over de salade vlak voor het serveren, en bestrooi met sesamzaadjes, zout, en peper.
Notities
Zorg ervoor dat je altijd verse ingrediënten gebruikt voor de beste smaak. Rooster de sesamzaadjes voor een extra knapperig effect. Je kunt de kaas vervangen door avocado of tofu voor een veganistische versie. Bewaar de ingrediënten apart om de salade vers te houden totdat je deze serveert.