Ga terug
+ servings
Vruchtencake Recept Makkelijk

Vruchtencake Recept Makkelijk

Vruchtencake Recept Makkelijk: Leigdelege Gubigde A Meal Family Blus. Een klassieke cake recipe match with Dutch recipe-making. Perfect for goodbye visits or as a buffe cake. Includes ingredients, steps, and pro tips for a lekker result. Meta desc: recipe the makkielen vruchtencake.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Afkoeltijd: 1 uur
Totale tijd: 2 uur 5 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Mixer met kom of handmixer
  • Langwerpige cakevorm ca. 25 cm
  • Zeef
  • Rubber spatel
  • Kommetjes voor fruit en jam

Ingrediënten

  • 300 g Bloem (patentbloem of tarwebloem)
  • 4 grote eieren Eieren (op kamertemperatuur)
  • 150 g Zachte boter (ongezouten)
  • 150 g Poedersuiker
  • 16 g Bakpoeder 1 zakje
  • 2 zakjes Vanillesuiker
  • 150 g Gemengd gekonfijt fruit (fijngesneden)
  • 75 g Rozijnen (of krenten)
  • 50 g Gekonfijte kersen (extra voor de garnering)
  • 1 snufje Zout
  • 3 el Abrikozenjam (voor de glans)

Instructies

  • Week de rozijnen in kokend water of rum gedurende 15 minuten en vet de cakevorm in met boter en bloem.
  • Mix de boter, poedersuiker en vanillesuiker tot een luchtige massa.
  • Voeg de eieren één voor één toe, mix goed door na elk ei, en voeg een snufje zout en het bakpoeder toe.
  • Zeef de bloem boven het mengsel en spatel deze er voorzichtig doorheen.
  • Voeg de afgegoten rozijnen, het gekonfijte fruit en de gekonfijte kersen toe en spatel alles gelijkmatig door elkaar.
  • Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad.
  • Bak de cake ongeveer 45 minuten op 175°C (160°C voor hetelucht) tot hij goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen, haal hem eruit en laat verder afkoelen op een rooster.
  • Verwarm de abrikozenjam 20 seconden in de magnetron en bestrijk de afgekoelde cake met de jam voor een glanzende afwerking en garneer met gekonfijte kersen.

Notities

Laat de cake een nachtje ingepakt staan voor een nog betere smaak en smeuïgheid. Variaties zijn mogelijk, zoals volkorenmeel of vervangingen voor suiker en vet. Bewaar de cake goed ingepakt om uitdrogen te voorkomen; hij wordt vaak nog lekkerder na een paar dagen.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 3g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 3g | Cholesterol: 55mg | Sodium: 35mg | Potassium: 130mg | Fiber: 1g | Sugar: 15g | Vitamin A: 400IU | Calcium: 15mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!