12stuksSchelpen (sint-jakobsschelpen of coquilles)
50gBoter
1stukKleine ui, fijngehakt
1teentjeKnoflook, geperst
50mlDroge witte wijn
100mlRoom
30gGeraspte Gruyère of Parmezaanse kaas
1elPeterselie, fijngehakt
naar smaakZout
naar smaakPeper
1snufjeNootmuskaat (optioneel)
Instructies
Spoel de schelpen goed af onder koud water en verwijder vuil.
Breng een pan water aan de kook en blancheer de coquilles gedurende 30 seconden.
Smelt de boter in een pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de witte wijn toe en laat een paar minuten inkoken.
Voeg de room toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
Snijd de coquilles in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus.
Laat het mengsel even pruttelen en roer er wat peterselie doorheen.
Verdeel het mengsel over de schoongemaakte schelpen, bestrooi met geraspte kaas en grill tot de kaas goudbruin is (5-7 minuten).
Notities
Houd het simpel en gebruik verse ingrediënten. Voor een lichtere saus, voeg een scheutje crème fraîche toe. Experimenteer met kruiden zoals dragon voor unieke smaken. Serveer de coquilles in hun schelpen of in kleine ovenschaaltjes als je geen schelpen hebt.