Ga terug
+ servings
voorgerecht coquilles recept

Voorgerecht coquilles recept

Ontdek mijn favoriete voorgerecht coquilles recept en maak een luxe indruk met deze heerlijke schelpdieren. Simpel en snel klaar!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 300kcal
Cost: $20

Equipment

  • Pan
  • Oven met grillfunctie
  • Borsteltje voor schoonmaken
  • Mes

Ingrediënten

  • 12 stuks Schelpen (sint-jakobsschelpen of coquilles)
  • 50 g Boter
  • 1 stuk Kleine ui, fijngehakt
  • 1 teentje Knoflook, geperst
  • 50 ml Droge witte wijn
  • 100 ml Room
  • 30 g Geraspte Gruyère of Parmezaanse kaas
  • 1 el Peterselie, fijngehakt
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 1 snufje Nootmuskaat (optioneel)

Instructies

  • Spoel de schelpen goed af onder koud water en verwijder vuil.
  • Breng een pan water aan de kook en blancheer de coquilles gedurende 30 seconden.
  • Smelt de boter in een pan en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de witte wijn toe en laat een paar minuten inkoken.
  • Voeg de room toe en breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat.
  • Snijd de coquilles in kleine stukjes en voeg ze toe aan de saus.
  • Laat het mengsel even pruttelen en roer er wat peterselie doorheen.
  • Verdeel het mengsel over de schoongemaakte schelpen, bestrooi met geraspte kaas en grill tot de kaas goudbruin is (5-7 minuten).

Notities

Houd het simpel en gebruik verse ingrediënten. Voor een lichtere saus, voeg een scheutje crème fraîche toe. Experimenteer met kruiden zoals dragon voor unieke smaken. Serveer de coquilles in hun schelpen of in kleine ovenschaaltjes als je geen schelpen hebt.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 5g | Protein: 15g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 400mg | Potassium: 250mg | Sugar: 1g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 10mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!