Ga terug
+ servings
Vis en Frietjes

Vis en Frietjes

Ontdek het perfecte recept voor Vis en Frietjes met knapperige vis en goudbruine frietjes. Een Britse klassieker om zelf te maken en genieten.
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15

Equipment

  • Frituurpan of diepe pan
  • Keukenthermometer
  • Snijplank en scherp mes
  • Schuimspaan
  • Mengkom

Ingrediënten

  • 4 stuks Visfilets (kabeljauw, schelvis of koolvis)
  • 300 g Bloem
  • 30 cl Blond bier
  • 1 stuk Ei (optioneel)
  • zout Zout
  • peper Peper
  • paprikapoeder Paprikapoeder
  • oregano Oregano
  • knoflookpoeder Knoflookpoeder
  • 1 kg Aardappelen (Russet of Bintje)
  • 2 eidooiers Eidooiers
  • 1 el Dijonmosterd
  • sap van ½ citroen Sap van ½ citroen
  • 250 ml Neutrale olie
  • 1 stuk Sjalot
  • 1 stuk Augurk
  • 2 el Kapers
  • 2 el Verse peterselie

Instructies

  • Begin met het schoonmaken en snijden van de aardappelen in gelijke reepjes van ongeveer 1 cm dik.
  • Spoel de aardappelen goed af onder koud water om het overtollige zetmeel te verwijderen en dep ze droog.
  • Verhit de olie tot 150°C en frituur de frietjes 7 minuten.
  • Laat de frietjes afkoelen en bak ze kort op 190°C net voor het serveren voor extra knapperigheid.
  • Bestrooi de visfilets lichtjes met zout en peper en rol ze door wat bloem.
  • Maak het tempurabeslag door bloem, kruiden en biertje voorzichtig te mengen. Voeg het ei toe voor een luchtigere laag.
  • Verhit de olie tot 190°C en dompel de visfilets voorzichtig in de tempura.
  • Bak de vis gedurende 6-8 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Meng de eidooiers, mosterd en citroensap in een kom en voeg langzaam de olie toe terwijl je blijft kloppen.
  • Hak de sjalot, augurk, kapers en peterselie fijn en roer ze door de saus.

Notities

Voeg een snufje bakpoeder toe aan je tempurabeslag voor een extra luchtige textuur.
Bewaar overgebleven vis en frietjes in aparte luchtdichte containers in de koelkast en eet binnen 2 dagen op.
Warm de frietjes weer op in de oven voor een knapperige textuur.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 20g | Fat: 15g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 700mg | Potassium: 800mg | Fiber: 4g | Sugar: 2g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!