Ga terug
+ servings
Mascarpone Framboos Bûche Recept

Verwennerij: Lichte Bûche met Mascarpone en Frambozen

Ontdek hoe je een feestelijke en heerlijke Bûche au Mascarpone et à la Framboise maakt. Perfect voor de feestdagen, eenvoudig te bereiden en een echte eyecatcher!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Koeltijd: 4 uur
Totale tijd: 4 uur 30 minuten
Servings: 6 personen
Calories: 320kcal

Equipment

  • Handmixer of garde
  • Grote mengkommen
  • Spatel
  • Cakevorm of bûchevorm
  • Zeef voor de cacaopoeder

Ingrediënten

  • 100 g poedersuiker
  • 4 eieren
  • 250 g mascarpone
  • 150 g verse frambozen plus extra voor garnering
  • 200 ml slagroom
  • 100 g lange vingers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 ml frambozensap

Instructies

  • Klop de slagroom stijf en zet deze in de koelkast.
  • Klop de eidooiers met poedersuiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
  • Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mascarponemengsel.
  • Doop de lange vingers kort in het frambozensap en leg een laag in een cakevorm.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers. Voeg een laag frambozen toe en herhaal.
  • Dek de cakevorm af met folie en zet minimaal 4 uur in de koelkast (liefst een hele nacht).
  • Stort de bûche op een schaal, bestuif met cacaopoeder en garneer met extra frambozen.

Notities

Deze bûche zorgt voor een indrukwekkende presentatie op de feesttafel en is perfect om van tevoren te maken voor een stressvrije voorbereiding.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 10g | Fat: 21g | Saturated Fat: 13g | Cholesterol: 130mg | Sodium: 80mg | Potassium: 180mg | Fiber: 1g | Sugar: 18g | Vitamin A: 12IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 8mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!