Verwennerij: Lichte Bûche met Mascarpone en Frambozen
Ontdek hoe je een feestelijke en heerlijke Bûche au Mascarpone et à la Framboise maakt. Perfect voor de feestdagen, eenvoudig te bereiden en een echte eyecatcher!
Voorbereidingstijd: 30 minuten minuten
Koeltijd: 4 uur uur
Totale tijd: 4 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 6 personen
Calories: 320 kcal
Handmixer of garde
Grote mengkommen
Spatel
Cakevorm of bûchevorm
Zeef voor de cacaopoeder
100 g poedersuiker 4 eieren 250 g mascarpone 150 g verse frambozen plus extra voor garnering 200 ml slagroom 100 g lange vingers 1 zakje vanillesuiker 50 ml frambozensap
Klop de slagroom stijf en zet deze in de koelkast.
Klop de eidooiers met poedersuiker en vanillesuiker tot een romig mengsel. Voeg de mascarpone toe en meng goed.
Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mascarponemengsel.
Doop de lange vingers kort in het frambozensap en leg een laag in een cakevorm.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers. Voeg een laag frambozen toe en herhaal.
Dek de cakevorm af met folie en zet minimaal 4 uur in de koelkast (liefst een hele nacht).
Stort de bûche op een schaal, bestuif met cacaopoeder en garneer met extra frambozen.
Deze bûche zorgt voor een indrukwekkende presentatie op de feesttafel en is perfect om van tevoren te maken voor een stressvrije voorbereiding.
Calories: 320 kcal | Carbohydrates: 28 g | Protein: 10 g | Fat: 21 g | Saturated Fat: 13 g | Cholesterol: 130 mg | Sodium: 80 mg | Potassium: 180 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 18 g | Vitamin A: 12 IU | Vitamin C: 10 mg | Calcium: 8 mg | Iron: 2 mg