Verwennerij: Geroosterde Pastinaak met Rozemarijnhoning
Ontdek een heerlijk winterrecept: Geroosterde pastinaak met rozemarijnhoning, geitenkaas en amandelen. Een smaakvolle, gezonde maaltijd vol vezels en vitamines.
Schil de pastinaak en snijd deze in repen van ongeveer 2 cm dik. Doe de pastinaak in een kom en meng met olijfolie, zout, peper en de takjes rozemarijn.
Verspreid de pastinaak over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 30-35 minuten, tot ze goudbruin en zacht zijn. Halverwege even omdraaien.
Rooster ondertussen de amandelen in een droge pan tot ze licht goudbruin zijn.
Haal de pastinaak uit de oven en laat even afkoelen. Verdeel de geitenkaas over de pastinaak en besprenkel met warme rozemarijnhoning. Bestrooi met de geroosterde amandelen en serveer direct.
Notities
Deze geroosterde pastinaak is een makkelijk te bereiden gerecht dat je tafel zal verrijken met zijn prachtige smaak en uiterlijk. Geniet ervan als een feestelijk bijgerecht of als een lichte maaltijd!