Ga terug
+ servings
Framboos-Mascarpone Bûche Recept

Verwennerij: Bûche Framboise-Mascarpone Zelf Maken!

Ontdek het heerlijke recept van Délice de Bûche Framboise-Mascarpone! Dit Franse dessert combineert romige mascarpone en frisse frambozen voor een elegante traktatie. Perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 3 uur 30 minuten
Totale tijd: 4 uur 10 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Bûchevorm of cakevorm
  • Handmixer of garde
  • Spatel
  • Kom voor het mengen

Ingrediënten

  • 250 g Mascarpone
  • 4 Eieren
  • 100 g Suiker
  • 200 g Verse of diepvriesframbozen
  • 1 Biscuitrol
  • 200 ml Slagroom
  • 1 zakje Vanillesuiker
  • 15 ml Citroensap
  • to taste Chocolade voor decoratie (optioneel)

Instructies

  • Klop in een grote kom de eidooiers met de suiker en vanillesuiker tot een romig mengsel.
  • Voeg de mascarpone en het citroensap toe en meng voorzichtig tot een gladde massa.
  • Klop in een aparte kom de slagroom stijf en vouw deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  • Verkruimel de biscuitrol en leg deze op de bodem van een bûchevorm.
  • Voeg een laag frambozen toe bovenop de biscuit.
  • Giet het mascarponemengsel over de frambozen en zorg ervoor dat alles goed bedekt is.
  • Voeg een tweede laag frambozen toe en eindig met een laag mascarponecrème.
  • Laat de bûche minstens 4 uur (of idealiter een nacht) opstijven in de koelkast.
  • Decoreer met geraspte chocolade en extra frambozen vlak voor het serveren.

Notities

Délice de Bûche Framboise-Mascarpone is een prachtig dessert dat je vrienden en familie versteld zal doen staan zonder al te veel inspanning in de keuken.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 28g | Protein: 6g | Fat: 25g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 120mg | Sodium: 30mg | Potassium: 150mg | Fiber: 2g | Sugar: 21g | Vitamin A: 900IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 100mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!